Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Ar trebui ca persoanele care vin nejustificat la Urgenţe să fie obligate să achite costul consultaţiilor?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Actualitate

Proiect muzical de amploare la Botoşani

Actualitate - Virginia CONSTANTINIU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


A cincea ediţie a proiectului „Botoşaniul muzical”, derulat de Asociaţia culturală „Vis de artist”, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Botoşani, s-a încheiat. Primul eveniment a fost „întâlnirea” cu Horia Moculescu, organizată la Muzeul Judeţean, de Ziua Europeană a Muzicii, marcată în fiecare an pe 21 iunie.

Semnatarul muzicii din „Pistruiatul” a susţinut un recital, structurat în două părţi: prima, alături de copii din Botoşani, cea de-a doua, cu lucrări reprezentative din creaţia sa şi nu numai. Copiii au fost încântaţi că pot da viaţă „Cântecului jucăriilor părăsite” şi că se pot manifesta artistic alături de compozitor.

Horia Moculescu a apreciat proiectul asociaţiei muzicale, adăugând că „astfel de evenimente ar putea face ca România să ajungă cât mai aproape de civilizaţia pe care ne-o dorim!”.

Pe 30 iunie, Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu” a fost gazda lansării volumului al III-lea „Botoşani, oraş al muzicii europene”.

Cartea a fost prefaţată şi prezentată de lector univ. dr. Diana-Beatrice Andron, de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi. Discursul său a fost completat cu materiale audio-video referitoare la două personalităţi muzicale botoşănene evocate în acest volum: dirijorul Ioan Cobâlă, prezent la eveniment, şi pianista Luminiţa-Rotaru Constantinovici, care ar fi împlinit pe 12 iulie vârsta de 52 de ani. „Voluntarii asociaţiei, alături de preşedintele ei, profesorul dr. Cătălina Constantinovici, au reuşit să creeze evenimente deosebite şi să aducă în Oraşul lui Eminescu nume de răsunet din domeniu, în scopul descoperirii, selectării şi sprijinirii valorilor cultural-artistice locale, regionale şi naţionale”, a spus, printre altele Diana Andron.

 

Studiu despre Enescu şi Lipatti

 

Anul 2017 - Anul Lipatti, are ecouri şi la Botoşani, graţie studiului realizat de Oana Rădulescu Velcovici, conferenţiar universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Intitulat „George Enescu şi Dinu Lipatti”, articolul a prezentat audienţei legătura dintre cei doi muzicieni români. Prezentarea a fost completată de interpretări de colecţie cu George Enescu la vioară şi Dinu Lipatti la pian.

Botoşăneancă „prin adopţie”, Muza Ghermani Ciomac a fost „subiectul” ales pentru prezentare de către Corneliu Rădulescu, de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Invitaţii din Bucureşti au vizitat Centrul istoric, Casa Ceomac-Cantemir, sediul Fundaţiei culturale „Ştefan Luchian”, prezentată de Aglaia Corneanu, şi cartierul armenesc, fiind impresionaţi de arhitectura clădirilor.

 

Centrul Vechi animat de copiii artişti

 

Pe 2 iulie, la Centrul cultural Agata din Centrul Vechi a avut loc Recitalul Vis de Artist. Bucuria de a face muzică a reieşit din programul divers prezentat de reprezentanţii Vis de Artist, coordonaţi de Cătălina Constantinovici.

„Am simţit cum vibrau inimile oamenilor, a celor care asistau la spectacol, vibrau şi zidurile vechiului oraş la profunda emoţie provocată de mici artişti care şi-au împlinit visul, pentru că am văzut, am asistat la un spectacol extraordinar realizat de profesionişti, care, de fapt, nu sunt decât nişte copii cu o educaţie muzicală aleasă”, a declarant Ion Istrate, gazda evenimentului.

Proiectul „Botoşaniul muzical” are drept scop organizarea unor manifestări artistice, educaţionale şi ştiinţifice, destinate promovării tradiţiei muzicale botoşă­nene.

 
 
Vizualizari: 867. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 2 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Marea evadare. Pe aici se poate trece. De aia e semnalizat, ca să ştim traseul, la o adică.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: 17°C.
  La noapte: 10°C.
  Maine: 21°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6579 lei
  USD:   3,7656 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei: