Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Credeţi că funcţionarii municipalităţii ar trebui să primească salarii cu 75% mai mari?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Actualitate

Zeci de cereri pentru cumpărarea locuinţelor ANL

Actualitate - Virginia CONSTANTINIU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Majorarea chiriilor pentru locuinţele ANL i-a determinat pe mulţi botoşăneni să depună cereri pentru cumpărarea acestora. Florinel Gornea, directorul Locativa, a declarat că numărul cererilor de cumpărare a ajuns la 120, în condiţiile în care ani la rând acestea au fost de aproximativ 50. Pentru ca procedura să depăşească acest pas este nevoie de întocmirea cărţilor funciare. Deocamdată nu se ştie câţi bani se vor da pentru acestea. „Începem să vindem fără nicio problemă, în funcţie de alocaţiile bugetare pentru cărţile funciare. Automat după aceea dăm drumul la vânzări”, a mai precizat Florinel Gornea.

Nemulţumiţi de faptul că vor trebui să plătească lunar sute de lei, unii chiriaşi s-au decis să cumpere locuinţele, arătând că preferă să plătească o rată pentru un bun care va fi al lor. Chiriile majorate pleacă de la 185 de lei în cazul unei garsoniere şi ajung până la 620 de lei, pentru un apartament cu patru camere.

Nemulţumiţi de majorarea chiriilor, măsură pe care o consideră abuzivă, chiriaşii Locativa au făcut demersuri la primarul Cătălin Flutur, dar au depus un memoriu şi la prefectură, memoriu care a fost trimis la Bucureşti.

Ei au solicitat să fie luate măsurile necesare în vederea stabilirii unui cuantum rezonabil al chiriei lunare ANL, direct proporţional cu scopul dării în folosinţă a acestora (ajutorarea tinerilor). Totodată, au cerut să fie urgentate demersurile privind intabularea acestor imobile pentru a putea fi vândute chiriaşilor care au investit în menţinerea şi consolidarea lor. În memoriu s-a mai cerut eliminarea din baza de calcul a chiriilor a venitului brut, diferenţierea de preţ între suprafaţa utilă, locuibilă şi suprafaţa ce include părţile comune (casa scării, şarpantă, subsol), asimilarea cuantumului chiriei cu rata lunară de achiziţie a apartamentului

De cealaltă parte, patru chiriaşi au înştiinţat conducerea societăţii că doresc să renunţe la locuinţe, motivând că nu-şi pot permite să achite chirii mari.

 
 
Vizualizari: 1622. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Acolo ajungem toţi, până la urmă. E o veste bună că sunt şi magazine.
  Parerea mea:
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: -10°C.
  La noapte: -12°C.
  Maine: -9°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6552 lei
  USD:   3,7813 lei

  Chestionar

  Dacă aţi fi parlamentar de Botoşani, ce proiecte de lege aţi propune dezbaterii publice?

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei: