Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Ştiţi cum ar trebui să reacţionaţi în caz că auziţi alarma pentru situaţii de urgenţă?
Da
Nu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Actualitate

Zeci de proiecte de dezvoltare trimise la guvern

Actualitate

Într-un an în care bugetele locale trebuie să suporte presiunea majorărilor salariale acordate bugetarilor, autorităţile locale şi cele judeţene speră că vor putea atrage fonduri pentru investiţii în cadrul PNDL. Acest program este coordonat de Ministerul Dezvoltării şi a fost creat, cel puţin declarativ, pentru o utilizare mai eficientă a fondurilor publice şi prevede implementarea unitară a dezvoltării locale prin integrarea programelor actuale de dezvoltare a infrastructurii în mediul rural şi cel urban.

Municipalitatea botoşăneană a transmis 36 de documentaţii la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru a obţine finanţări în baza PNDL, în valoare totală de 74,688 milioane de lei.

Edilii sunt convinşi că nu vor putea obţine toată suma cerută, însă susţin că orice sumă atrasă în municipiu este binevenită. Astfel, au fost solicitate fonduri pentru lucrări de modernizare necesare în unităţile de învăţământ în vederea obţinerii autorizării ISU. Pe lângă aceste lucrări s-a mai cerut finanţare pentru reabilitarea sălii de sport de la Şcoala 8, amenajarea de grupuri sanitare şi racord la canalizare Grădiniţa Tulbureni, amenajare pistă de atletism la terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv, execuţie utilităţi la sala de atletism a LPS, relocare Grădiniţa 24, dar şi pentru consolidarea şi reabilitarea corpului A al Colegiului „Laurian”.

Dacă la cele mai multe şcoli sunt necesare finanţări între 200.000 şi 707.815 lei, reabilitarea Colegiului „Laurian” costă 19,425 milioane de lei.

Conducerea primăriei a depus şi documentaţia vizând consolidarea şi restaurarea Teatrului „Eminescu”, suma cerută fiind de 23,902 milioane lei.

Proiecte au fost depuse însă şi pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere.

Proiecte prin PNDL au fost depuse şi de către Consiliul Judeţean şi primăriile din judeţ. Cele nouă proiecte s-au referit în principal la infrastructura rutieră. „Vrem să renovăm mai multe sectoare de drum unde avem probleme. Este vorba de DJ 294C Manoleasa - Zahoreni - Borolea (aproximativ 6 km), DJ292A Corlăteni - Dimăcheni (2,5 km), DJ 293 Coţuşca - Ghireni (5,7 km), DJ 208H Mănăstirea Vorona - Oneaga - Pădureni (17,3 km), DJ 291D Ibăneşti - Cristineşti (4,6 km), DJ 282A Ionăşeni - Măşcăteni (4,3 km) şi podul de la Broscăuţi pe DJ 292”, a declarat Costică Macaleţi, preşedintele CJ.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

- Virginia CONSTANTINIU

- Alexandru DOROFTEI

 

 

 
 
Vizualizari: 2643. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 2 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: De când nu se mai plăteşte taxă la înmatriculare, prin parcări sunt tot felul de gunoaie.
  Parerea mea:
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: 0°C.
  La noapte: -6°C.
  Maine: -1°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6595 lei
  USD:   3,7306 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei: