Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Credeţi că se impune realizarea ITP-ului în fiecare an pentru maşinile mai vechi de 12 ani?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Actualitate

Primar pus să vină cu bani de acasă

Actualitate - Sebastian GHEORGHIU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Afacerile cu bani publici îi pândesc şi după mai mulţi ani pe cei din administraţie. Fostul primar al comunei Răuseni, Florin Olaru, a fost acţionat în instanţă chiar de Primăria Răuseni, pentru recuperarea a circa 35.000 de lei plătiţi ca şi penalităţi pentru o lucrare cu cântec. Astfel, deşi nu erau bani la buget, în aprilie 2008 Primăria Răuseni a încheiat un contract cu societatea Aba Impex SRL pentru întocmirea documentaţiei tehnico-economice în faza Studiu de Fezabilitate/Documentaţie de avizare, pentru obiectivul „Modernizare Drum Comunal 36 Răuseni-Doina” lung de 4,450 de kilometri. Lucrarea a fost finalizată, dar Primăria a achitat, în mai 2010, doar o parte din bani. Au urmat mai multe demersuri, însă Primăria Răuseni, neavând fonduri la dispoziţie, nu a avut cum să plătească.

În iulie 2012, reprezentanţii executivului local au fost invitaţi la conciliere, însă nu s-au prezentat. Prin urmare, trei luni mai târziu reprezentanţii firmei Aba Impex au acţionat în judecată Consiliul Local Răuseni solicitând plata diferenţei, dar şi a penalităţilor calculate la 0,1 % pe zi de întârziere. În ceasul al doisprezecelea, în ianuarie 2013, primăria a achitat facturile restante, dar se adunaseră deja penalităţi de întârziere în sumă de 30.724,40 de lei.

În urma procesului, atât Tribunalul Botoşani cât şi Curtea de Apel Suceava au admis acţiunea societăţii Aba Impex, Primăria fiind obligată să scoată din vistierie alţi aproape 35.000 de lei, aici fiind incluse şi cheltuielile de judecată. Sentinţa definitivă a fost pronunţată în 28 iunie 2013, dar nici aşa nu s-au plătit banii. Astfel, firma a trebuit să apeleze la serviciile unui executor judecătoresc.

Surpriza a apărut însă după un Control al Curţii de Conturi, când, în urma auditului, inspectorii au stabilit că situaţia putea fi evitată dacă se plăteau facturile la timp. Astfel, inspectorii au solicitat noii conduceri a Primăriei Răuseni să efectueze demersuri pentru recuperarea banilor. Cum ordonator de credite la vremea respectivă era primarul Florin Olaru, Unitatea Administrativ Teritorială Răuseni s-a îndreptat împotriva acestuia, cu acţiune în răspundere patrimonială, dosarul fiind înregistrat săptămâna trecută la Tribunalul Botoşani. Doar că debarcat din funcţie în urma alegerilor de anul trecut, Florin Olaru nu a ştiut nimic despre proces.

De partea cealaltă, actualul primar Maria Jijie spune că acţiunea a fost deschisă în urma auditului financiar.

Cert este că, dincolo de această poveste cu studii de fezabilitate, drumul comunal Răuseni-Doina nu este modernizat nici până azi.

  

 

 

 

 
 
Vizualizari: 3724. |   Noteaza articolul :
 • Currently 3.50/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 3.5 din 2 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: În sfârşit păzeşte cineva liniştea şi curăţenia. De acum va fi mai bine.
  Parerea mea:
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: 0°C.
  La noapte: -6°C.
  Maine: -1°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6595 lei
  USD:   3,7306 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Editorial Puls Ultima ora
  Bancul Zilei Mozaic