Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Credeţi că se impune realizarea ITP-ului în fiecare an pentru maşinile mai vechi de 12 ani?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Actualitate

Salarii mai mari în toate instituţiile de cultură

Actualitate

Majorările salariale acordate de guvern pentru angajaţii de la stat au cuprins şi instituţiile de cultură subordonate CJ şi CL Botoşani. Astfel, în ce priveşte instituţiile de cultură subordonate CJ, tuturor angajaţilor Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Muzeului Judeţean, Memorialului Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, Şcolii Populare de Arte şi Meserii şi ai Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu” le-au fost majorate salariile de bază cu 20%.

La Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor” atât salariile, cât şi sporul pentru condiţii grele de muncă al angajaţilor cu funcţii de execuţie au fost majorate cu 50%, iar pentru angajaţii cu funcţii de conducere salariul a crescut cu 20%.

Aceste măriri sunt urmarea faptului că salariile angajaţilor din instituţiile botoşănene au fost alineate cu cele al celor din instituţiile cu acelaşi rang din ţară.

Managerii celor şase instituţii de cultură au un salariu de bază cuprins între 5.081 şi 7.575 de lei brut. Cel mai mare salariu este câştigat de persoana care ocupă funcţia de concert maestru şi dirijor cu jumătate de normă în cadrul Orchestrei Populare „Rapsozii Botoşanilor”, adică  7.575 de lei. Cel mai mic salariu din instituţie îl câştigă un solist vocal care ia între 4.153 de lei şi 4.713 lei.

În cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani managerul instituţiei câştigă  5.700 de lei brut, iar cel mai mic salariu este de 1.550 lei. 

În cazul Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” salariul managerului ajunge la 5.081 de lei brut, iar un angajat cu funcţie de execuţie câştigă 4.408 lei.

În cadrul Şcolii Populare de Arte şi Meserii, cel mai mare salariu îl are un profesor de gradul I cu o vechime cuprinsă între 35-40 de ani cu 3.023 de lei, iar cel mai mic un profesor debutant, care în funcţie de vechime, câştigă între 2.045-2.234 de lei.

La Muzeul Judeţean Botoşani managerul instituţiei are 4.920 de lei net, iar un conservator cu studii medii de gradul IA are 2.101 lei.

La Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu”, managerul are un salariu de 7.019 lei brut, iarun referent odată cu majorarea ia 3.014 lei.

Salariile angajaţilor din instituţiile de cultură subordonate Consiliului Judeţean sunt asigurate din fonduri de la Guvern.

Majorări salariale cuprinse între 20% şi 50% au fost aplicate şi în cazul angajaţilor din instituţiile de cultură subordonate Consiliului Local. Managerii Teatrului „Mihai Eminescu” şi „Vasilache”, dar şi cel al Filarmonicii au un salariu de 6.331 de lei brut, faţă de 5.276 de până acum, reprezentanţii instituţiilor spunând că în aceste sume sunt incluse şi sporurile, ceea ce înseamnă că veniturile nete sunt de aproximativ 4.500 de lei. Directorii artistici ai celor trei instituţii pleacă acasă cu un salariu de 4.711 de lei, faţă de 3.926 de lei. Cele mai mici salarii din cadrul acestor instituţii sunt câştigate de angajaţii cu funcţii de execuţie. Astfel, un actor debutant primeşte un salariu de 1.941 de lei, faţă de 1.294 de lei până acum, iar un artist instrumentist partida II primeşte un salariu de 2.545 de lei, faţă de 1.700 de lei înainte.

Întrucât filarmonica şi cele două teatre funcţionează în subordinea Consiliului Local, sumele necesare salariilor sunt suportate din bugetul local, din taxele şi impozitele plătite de botoşăneni.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul” de Botoşani.

 

- Alexandru MANDACHE

 

 
 
Vizualizari: 2851. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: În sfârşit păzeşte cineva liniştea şi curăţenia. De acum va fi mai bine.
  Parerea mea:
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: 0°C.
  La noapte: -6°C.
  Maine: -1°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6595 lei
  USD:   3,7306 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Editorial Puls Ultima ora
  Bancul Zilei Mozaic