Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Credeţi că ar trebui redus numărul ministerelor din guvern?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Actualitate

Artă creată de un poliţist

Actualitate - Virginia CONSTANTINIU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Un angajat al Poliţiei Locale Botoşani îşi împarte timpul între activitatea din administraţia publică şi pasiunea pentru arta plastică. Florin Prodan se află în slujba cetăţenilor prin activitatea de zi cu zi, dar şi prin aceea că-i bucură pe aceştia cu tablourile realizate.

„Partea comună e că lucrăm tot pentru oameni. În administraţie suntem în slujba cetăţeanului, iar prin pictură bucurăm mintea, inima şi ochii cu imagini colorate”, spune pictorul.

Florin Prodan s-a născut pe 4 noiembrie 1962 în Hlipiceni, locul unde i-a fost descoperit talentul pentru pictură. Artistul îşi aminteşte cu nostalgie că primul tablou pictat se chema „Casa mătuşii mele”, iar în timp ce locuia la Bucureşti acesta primea culori de la mătuşa sa.

Pictorul este pasionat de peisaje şi flori, în general de locuri unde omul a intervenit mai puţin. În cei 44 de ani de când pictează, a realizat sute de tablouri şi are zeci de expoziţii personale. La acestea se adaugă participări în multe expoziţii de grup. În anul 1996 a avut prima expoziţie la Botoşani la „Cafeneaua Artelor” (actuală Casă a Căsătoriilor), iar mai apoi la Galeriile de Artă, pentru ca în 2002 să aibă prima expoziţie de la Primărie.

În perioada 11 decembrie 2017-7 ianuarie 2018, lucrările pictorului botoşănean au putut fi admirate în Galeriile de Artă ale Municipiului Iaşi. Expoziţia „Ferestre de lumină” a fost foarte bine primită de iubitorii de artă din capitala Moldovei.

Florin Prodan a absolvit Institutul Politehnic Iaşi şi are studii libere de artă. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi preşedinte al Sucursalei Botoşani al UAP, dar şi membru fondator al Fundaţiei „Ştefan Luchian”.

Despre lucrările realizate de Florin Prodan au vorbit în termeni laudativi mulţi iubitori de artă, dar şi specialişti în domeniu. „Florin Prodan place privitorilor prin calitatea culorilor atent distilate pe paletă, generoase şi tandre, melancolice şi vitale, subtile şi onctuoase. Creaţia lui se potriveşte perfect cu imaginile pictate, în fapt sensibile transfigurări ale unor emoţii şi delicate sentimente. Asemeni lui Blaga, pictorul nu vrea să strivească corola de lumini a lumii, ci doar s-o mângâie cu privirea”, a spus criticul de artă Valentin Ciucă.

  

 
 
Vizualizari: 952. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 3 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Nişte gospodari s-au apucat de făcut o groapă nouă de gunoi la ieşirea din oraş.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: 21°C.
  La noapte: 9°C.
  Maine: 21°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6579 lei
  USD:   3,7656 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Auto Bancul Zilei Caleidoscop Mozaic