« Alte stiri din categoria Actualitate
Tot mai mulţi botoşăneni sunt răpuşi de bolile cardiovasculare şi de tumori. Cadrele medicale susţin că stresul, alimentaţia nesănătoasă, munca sedentară, cu tot mai puţină mişcare în aer liber, duc la îmbolnăvirea unui număr tot mai mare de persoane. Alţi botoşăneni, pentru că nu îşi efectuează controalele medicale periodice, află cu întârziere că suferă de afecţiuni cardio-vasculare, atunci când boala este mai greu de tratat. La fel se întâmplă şi în cazul bolnavilor de cancer.
Potrivit unei situaţii prezentate de reprezentanţii Spitalului Judeţean, în 2017 au fost înregistrate 924 decese în spital, mai multe ca în 2016, când s-au înregistrat 855 decese. Secţiile în care cei mai mulţi bolnavi şi-au pierdut viaţa sunt Medicală II-155 decese, Oncologie-161 decese şi Neurologie-145 decese. Potrivit medicilor, acestea s-au înregistrat în general în rândul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, aduse la spital în faze terminale, atunci când specialiştii nu mai au cum să intervină, o mare parte fiind cauzate şi de lipsa unui spital de îngrijiri paliative la Botoşani.
„În cadrul secţiei Oncologie marea majoritate a pacienţilor sunt cu tumori în stadiu terminal, în cadrul Secţiei Medicală se internează foarte mulţi pacienţi cu afecţiuni grave medicale, ca insuficienţă cardiacă, diabet zaharat, care duc spre deces, iar la Neurologie cu accidente vasculare cerebrale”, a precizat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean „Mavromati”.
Gradul de ocupare a paturilor în 2017 a fost de 62%, iar durata medie de spitalizare în cadrul spitalului a fost de aproape şapte zile.
Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat! |