Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Aţi participat la manifestările organizate cu ocazia Zilelor Oraşului?
Da
Nu

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


Clipuri video:

declaratie ministru la acumularea Varful Campului
ministrul Ioan Denes nu poate preciza un termen de finalizare
ministrul viziteaza acumularea Varful Campului
prefectul Dan Slincu prezinta delegatia ministrului
senatorul Doina Federovici
specialistii in apa explica situatia acumularilor din judet

« Alte stiri din categoria Actualitate

Ministru uimit de o gafă de 30 de ani

Actualitate - Alexandru DOROFTEI
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a venit ieri la Botoşani pentru a vedea stadiul lucrărilor la acumularea de la Vârfu Câmpului. Proiectul este de o importanţă majoră, având în vedere că în viitor acumularea de la Bucecea nu va mai putea furniza apă brută către Nova Apaserv.

„Unul dintre obiectivele importante pe care am vrut să le vizitez este această acumulare de la Vârfu Câmpului, care este un obiectiv sau o investiţie istorică. A început mai exact în 27 octombrie 1987 şi a avut perioade în care s-au alocat fonduri pentru această investiţie şi perioade în care a rămas fără alocări. În proiectul iniţial valoarea investiţiei este de 168 de milioane de lei, din care în cei 31 de ani s-au alocat 118 milioane lei, rămânând din valoarea proiectului iniţial aproximativ 50 de milioane de lei de investit. Dar valorile care s-au calculat în 1987 şi nu mai sunt de actualitate, în sensul că toate investiţiile care mai trebuie făcute categoric sunt la o altă valoare”, a spus ministrul.

Acesta a precizat că mai sunt două probleme majore care duc la întârzierea finalizării acestui proiect. „Avem două chestiuni de rezolvat. Sunt 300 de hectare de teren care au ca proprietari persoane fizice, juridice şi unităţi administrativ-teritoriale care trebuie expropriate. Pentru acest lucru ar trebui făcută o documentaţie de evaluare a acestor proprietăţi, pentru că aceste exproprieri se fac prin despăgubirea proprietarului”, a mai spus ministrul.

Cea de-a doua problemă o reprezintă existenţa a 115 hectare de fond forestier, din care doar 90 de hectare pot fi scoase din fondul forestier pe legislaţia actuală. „Avem 25 de hectare de rezervaţie naturală care sunt undeva la începutul acumulării şi care intră sub incidenţa legislaţiei de mediu. Acolo nu este voie să te atingi de acele suprafeţe şi trebuie să găsim o soluţie”, a concluzionat ministrul la finalul vizitei de la acumularea Vârfu Câmpului.  

 

Acumularea de la Bucecea este aproape de expirare

 

Ministrul Apelor şi Pădurilor a fost şi la acumularea de la Bucecea, iar în urma discuţiilor cu specialiştii a fost convins de necesitatea continuării proiectului noii acumulări. „Este clar că e vital acest obiectiv. Vom face toate demersurile pentru a continua lucrările la Vârfu Câmpului”, a spus Ioan Deneş în cadrul vizitei de la Bucecea.

Actuala acumulare, din care Nova Apserv primeşte apă brută pentru a alimenta aproape tot judeţul Botoşani, are 46 de ani vechime, durata de viaţă fiind de maxim 60 de ani. „Pentru a decolmata la Bucecea trebuie să o închidem definitiv timp de cinci ani, dar asta înseamnă ca Botoşaniul să rămână fără apă. De asta este nevoie ca în viitorul apropiat să fie finalizată acumularea de la Vârfu Câmpului”, spun specialiştii.

Delegaţia de oaspeţi, în frunte cu Ioan Deneş, subsecretari de stat, parlamentari, prefectul judeţului Botoşani şi al judeţului Suceava, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean a fost şi la 

sediul primăriei din Vârfu Câmpului, unde a fost întâmpinată cu pâine şi sare de primarul Maria Huţu.  

 

Dialog refuzat cu mass-media

 

Întorşi la Botoşani, cei din delegaţia ministrului le-au cerut celor din mass-media locală să nu participe la întâlnirea programată cu primarii din judeţ, aceasta ţinându-se cu uşile închise. De altfel, acest lucru a devenit o obişnuinţă a celor din guvern atunci când vin la Botoşani, anul trecut la semnarea proiectului drumului strategic, vicepremierul Paul Stănescu având o întrevedere cu primarii tot cu uşile închise.

 

 
 
Vizualizari: 2812. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 4 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

 • 1. de Constantin:
  Vom lasa atitia oameni fara apa , ca nu se poate rezolva problema exproprierilor . Delasare , in zona punerii in functiune a unor obiective de importanta vitala , este accenuata datorita polarizarii societatii noastre in praduitori si oameni exploatati sub toate formele , inclusiv lipsa de interes ca prioritate ptr. viata , apa .
  2018-04-21, 08:47:55
 • 2. de color:
  Si asa uimit va ramane cit timp va fi ministru. Ca altceva.... nu va face. Cine a mai vazut o investitie adevarata in Botosaniul asta. Vin toti ministri, raman uimiti si apoi pleaca.
  2018-04-22, 10:14:51

Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

Autentificare:
Am uitat parola
Inregistrare
Tine-ma minte
Poza Zilei: Masă pregătită pentru ministerul apelor la Vârfu Câmpului. L-or fi văzut flămând după atâta drum, altfel nu se explică.
Parerea mea:
Program Filme CineGlobe
Diverse: Horoscop

Vremea:
Acum: 15°C.
La noapte: 13°C.
Maine: 26°C. Detalii »

Curs valutar:
EUR:   4,6225 lei
USD:   3,9099 lei

Chestionar

Raspunsuri »
Chestionare vechi »
Sumarul editiei: