Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Ar trebui ca primarii şi viceprimarii să poată face parte din consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Actualitate

Război de la consultaţii online

Actualitate - Sebastian GHEORGHIU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Bătălie între Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe Botoşani” şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţilor Informaţionale (MCSI). Miza o reprezintă circa 130.000 de lei, respectiv costurile pentru implementarea proiectului intitulat „Eficientizarea activităţii desfăşurate de Spitalul de Recuperare prin implementarea unui sistem informatic „E-Sănătate”. În fapt, este vorba de o finanţare nerambursabilă din fonduri europene pentru care s-a semnat contractul de finanţare în septembrie 2010.

Ţinta o reprezenta realizarea unui site pentru spital, prin intermediul căruia pacienţii să-şi poată face programări la cabinetele medicale, să existe o evidenţă mai bună a dosarelor medicale, dar şi o platformă prin intermediul căreia să se poată purta şi o corespondenţă electronică între pacienţi şi reprezentanţii spitalului. Doar că în iulie 2016, direcţia de specialitate din cadrul MCSI a constatat faptul că proiectul nu a fost implementat conform prevederilor contractuale, respectiv faptul că, modulul Portal, chiar dacă este funcţional, nu este folosit în niciuna dintre componentele sale, ceea ce ridică problema oportunităţii investiţiei.

 

Unitatea medicală dă vina pe pacienţi

 

A fost trimisă o echipă de control de la MCSI, care a constatat că secţiunile „Programări”, „Dosar medical”, „Mesagerie”, nu sunt utilizate. Prin urmare, considerând că proiectul nu a atins parametrii finali de funcţionalitate, site-ul fiind mai mult unul de prezentare, echipa de control a avansat ideea că investiţia de 130.845 de lei nu s-ar justifica şi a dispus recuperarea sumei. Reprezentaţii spitalului au contraatacat şi au contestat măsura, pe motiv că toate subcomponentele site-ului sunt funcţionale şi populate cu date şi nu este vina nimănui că pacienţii nu-şi programează consultaţii la cabinete de specialitate pe site sau nu transmit mesaje unităţii, rezultatele fiind sub aşteptări cel mai probabil din două cauze - peste 60% dintre pacienţi provin din mediul rural, iar o mare parte dintre ei sunt de vârstă a treia, aceştia nefiind familiarizaţi cu folosirea calculatorului sau neavând acces la servicii de internet.

 

Lupta continuă în instanţă

 

În decembrie 2016, MCSI a decis că trebuie să recupereze banii, dar procesul-verbal de constatare şi de stabilire a creanţelor bugetare a fost atacat în instanţă la Curtea de Apel Suceava, spitalul reuşind să obţină anularea acestora, dar sentinţa nu este definitivă, cazul urmând să fie reanalizat şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din acest motiv, MCSI a continuat procedura de recuperarea a banilor, dar spitalul a solicitat instanţei suspendarea aplicării deciziilor până la soluţionarea definitivă a bătăliei, dar acţiunea a fost respinsă ca tardiv formulată. Rămâne de văzut care va fi hotărârea ÎCCJ, care va decide dacă proiectul a fost dus la bun sfârşit sau dacă unitatea spitalicească va trebui să returneze toţi banii.

 

 

 

 

 
 
Vizualizari: 2393. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 5 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

 • 1. de color:
  Normal ca e vina pacientului. Ca am incercat de citeva ori si niciodata nu mi s-a deschissitul . De altfel nici nu exista sectiune de programari online. Si eu chiar sunt interesata ptc fac recuperare intens si imi e FFFFF greu sa ajung la ei. (am deschis si cont pe adresa indicata). Nici la telefon nu iti raspund asa ca singura solutie este cea vche antica si de demult.... sfinta coada la ghiseu. de altfel la informatiile afisate pe situl Spitalului nici nu e mentionata posibilitatea programarii online.
  2018-05-09, 11:04:00
 • 2. de Constantin:
  Tin de scaune niste epave , iar lucrul in online se fac de tineri in majoritatea cazurilor , pina nu se prabusesc vechiturile peste tot la stat mai ales e greu in calculatoare . Vedeti si alte situatii cind patronii de institutii angajeaza ingineri tineri in munca cu calculatoarele sa le tina reteaua in functiune normal conform cerintelor actuale .
  2018-05-09, 13:52:19

Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

Autentificare:
Am uitat parola
Inregistrare
Tine-ma minte
Poza Zilei: Florile alea mov ar trebui vopsite în albastru. Ca să iasă tricolorul, că vine centenarul.
Parerea mea:
Program Filme CineGlobe
Diverse: Horoscop

Vremea:
Acum: 15°C.
La noapte: 13°C.
Maine: 26°C. Detalii »

Curs valutar:
EUR:   4,6225 lei
USD:   3,9099 lei

Chestionar

Raspunsuri »
Chestionare vechi »
Sumarul editiei:
Sport Reportaj Editorial Puls Ultima ora
Bancul Zilei Caleidoscop