Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Ce are de câştigat Botoşaniul de pe urma alegerii Doinei Federovici în funcţia de vicepreşedinte PSD?
Bani pentru investiţii
Mai multa influenţă la nivel naţional
Au de câştigat doar membrii PSD
Nu va câştiga nimic
Nu ştiu

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Editorial

Sultanatul PSD

Editorial - Marius ILINCARU - editor
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Gata, s-a terminat simulacrul de Congres de la PSD. Rezultatul, aşa cum era de aşteptat, Liviu Dragnea s-a întronat sultan în partid. Nu că nu ar fi fost şi până în prezent, dar, de acum, „are mai multă legitimitate”, pentru că toţi cei 4.000 de delegaţi prezenţi l-au ovaţionat şi aplaudat îndelung, la final, atunci când i-a întrebat dacă vor să meargă în continuare cu el. Nu s-a mai încurcat el de un vot democratic, pentru că ar fi fost o cheltuială inutilă de timp şi energie, iar, apoi, avem exemplul celorlalte funcţii scoase la vot, unde au fost alese tocmai persoanele pe care şi le dorea. Liviu Dragnea are mai multă „legitimitate” şi forţă în PSD, pentru că şi-a adus şi „amazoanele” în conducere, aşa cum îi stă bine unui sultan, iar de acum va începe să-i execute pe toţi cei care au mişcat sau vor încerca să mişte împotriva lui. E drept că a făcut-o şi până acum, dar, de acum încolo, nimeni nu va mai avea nici curajul să mai cuteze măcar la vreo schimbare în cadrul partidului.

Cătălin Rădulescu „mitralieră”, Codrin Ştefănescu, Ecaterina Andronescu sau Nicolae Bănicioiu, toţi vor fi traşi pe o linie moartă, astfel încât vocile lor să nu mai conteze în partid. Oricum mari pierderi pentru societatea românească nu sunt.

Nu m-ar interesa deloc, dar absolut deloc ceea ce se întâmplă în PSD, pentru că este o organizaţie de drept privat şi membrii ei îşi pot stabili şi schimba regulile ori de câte ori vor şi cum vor, dar ceea ce a făcut Dragnea în partidul său este un „modus operandi”, iar PSD este la guvernare şi deciziile sale ne influenţează direct şi destul de grav viaţa noastră cotidiană. Din nefericire, acest „modus operandi” al lui Liviu Dragnea a fost deja extrapolat la nivelul întregii ţări, pentru că nu avem de a face doar cu un simplu preşedinte de partid, ci cu cel care conduce România. Şi o face după bunul său plac şi doar în interesul clicii sale. Exemplul cel mai recent îl reprezintă numirile în guvern a fiilor „baronilor locali”, Dumitru Buzatu, şeful PSD Vaslui, şi pe al lui Ioan Munteanu, unul dintre liderii PSD Neamţ. Nimic din ceea ce au făcut anterior nu-i recomandă pentru aceste demnităţi, ci doar faptul că taţii lor sunt sau au trecut de partea lui Liviu Dragnea. Toţi aceştia se vor comporta ca nişte soldaţi disciplinaţi şi nu vor ieşi din cuvântul preşedintelui partidului pentru nimic în lume.

Întărit la nivel de partid, de acum Liviu Dragnea va putea da un nou asalt asupra instituţiilor statului, care-i împiedică manifestările sale de mic dictator. Clar, primele vizate vor fi parchetele şi serviciile secrete, cele care au cutezat să declanşeze anchete asupra modului în care preşedintele social-democrat şi-a dobândit averea de nabab: „Legile justiţiei şi modificările la codurile penale vor fi adoptate până la finalul actualei sesiuni parlamentare... În paralel, PSD va iniţia procesul de reaşezare constituţională şi funcţională a instituţiilor nedemocratice, care acum ceva timp şi-au uitat rostul şi locul în societate. Legile de funcţionare ale serviciilor secrete vor fi actualizate”.

Cam sinistru pentru România sună obiectivele impuse la Congresul PSD, dar asta nu mă miră pentru că orice sultan, prin definiţie, este un mic dictator, iar Liviu Dragnea nu poate face excepţie, ci din contra.

 

 
 
Vizualizari: 967. |   Noteaza articolul :
 • Currently 4.56/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 4.6 din 9 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

 • 1. de Constantin:
  Aveti perfecta dreptate , regretabil este ca aceasta putere instalata semidictatorial nu are oameni de valoare care sa urmareasca scopuri folositoare tarii , ci va fi o reprezentanta a jecmanelilor si praduirii avutiei ca pina in prezent . Vorba aia ,, LUPUL I-SI SCHIMBA PARUL DAR NARAVUL BA ,,
  2018-03-12, 16:57:22

Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

Autentificare:
Am uitat parola
Inregistrare
Tine-ma minte
Poza Zilei: Dacă vede ministrul Daea oaia apărută pe tavanul sălii de şedinţă de la Consiliul Local, sfinţeşte sala sigur. Ori se face consilier local.
Parerea mea:
Program Filme CineGlobe
Diverse: Horoscop

Vremea:
Acum: 16°C.
La noapte: 10°C.
Maine: 21°C. Detalii »

Curs valutar:
EUR:   4,6579 lei
USD:   3,7656 lei

Chestionar

Raspunsuri »
Chestionare vechi »
Sumarul editiei:
Interviu Editorial Puls Ultima ora
Invatamant Bancul Zilei