Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Care dintre următoarele măsuri economice credeţi că ar trebui luată în 2011?
Scăderea TVA la 19%
Impozitarea pensiilor
Disponibilizări în sistemul bugetar
Impozitarea progresivă
Nu ştiu

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Hotarari Consiliul Local

Consiliul Local al municipiului Botoşani

Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru unele activităţi specifice Serviciului public de administrare baze sportive şi zone agrement din municipiul Botoşani

Hotarari Consiliul Local

În conformitate cu dispoziţiile art. 6 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică se aduce la cunoştinţă publică următorul proiect de act normativ, care a fost iniţiat şi urmează a fi supus aprobării Consiliului Local al municipiului Botoşani:
  Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru unele activităţi specifice Serviciului public de administrare baze sportive şi zone agrement din municipiul Botoşani
Persoanele fizice sau persoanele juridice interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de hotărâre susmenţionat, al cărui conţinut îl prezentăm (împreună cu raportul de specialitate), la Aparatul permanent al Consiliului Local, până la data de 22.10.2010  în sediul Primăriei , str. Revoluţiei nr. 1, camera 104. 

Primar,
Cătălin Mugurel Flutur


PROIECT DE HOTĂRÂRE
privind aprobarea tarifelor pentru unele activităţi specifice
Serviciului public de administrare baze sportive şi zone agrement din municipiul Botoşani

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BOTOŞANI, analizând propunerea domnului primar Cătălin Mugurel Flutur privind aprobarea tarifelor pentru unele activităţi specifice Serviciului public de administrare baze sportive şi zone agrement din municipiul Botoşani,văzând raportul de specialitate comun al Serviciului public de administrare baze sportive şi zone agrement şi Serviciul Patrimoniu, precum şi raportul de avizare al comisiei de specialitate a Consiliului Local,în baza dispoziţiilor art. 36 alin.(2) lit.(d şi alin.(6) lit.(a  pct. 5, 6 şi 19 din Legea nr. 215/2001 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Ordonanţei Guvernului nr.71/2002 privind organizarea şi funcţionarea serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local, aprobată, modificată şi completată prin Legea nr.3/2003, Hotărârii Guvernului nr. 955/2004 pentru aprobarea reglementărilor de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 71/2002, art. 14 şi art. 16 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare, art. 8 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul art. 45 din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, republicată cu modificările şi completările ulterioare,
HOTĂRĂŞTE:Art.1 Se aprobă tariful de 0.40 lei/minut pentru închirierea unei barci cu vâsle de capacitate maximă 4 persoane sau a unei hidrobiciclete de capacitate maximă 2 persoane.Art.2 Se aprobă tariful de 0.20 lei/minut pentru închirierea unei mese de tenis sau a unei mese de biliard.Art.3 Pentru serviciile oferite şi tarifate la minut, primele două minute nu se taxează.    Art.4 În cazul implementării modalităţii de tarifare electronice, prin utilizarea unui program agreat, fracţiile de minut ce vor rezulta se vor rotunjii, în minus pentru cele mai mici sau egale cu 30 de secunde până la minutul anterior şi în plus pentru fracţiile mai mari de 30 de secunde până la minutul următor.Art.5  Se aprobă tariful de 30.00 lei/zi pentru închirierea unei toalete ecologice. Art.6 Se aprobă tariful de 73.00 lei pentru revendicare unui câine cu stăpân capturat de pe domeniul public al municipiului Botoşani şi aflat în adăpostul pentru câini.Art.7  Se aprobă tariful de 80.00 lei pentru adopţia unui câine comunitar, femelă,  capturat de pe domeniul public al municipiului Botoşani şi aflat în adăpostul pentru câini.Art.8  Se aprobă tariful de 50.00 lei pentru adopţia unui câine comunitar, mascul,  capturat de pe domeniul public al municipiului Botoşani şi aflat în adăpostul pentru câini.Art.9 Tarifele menţionate la art. 6 se cumulează aritmetic cu tariful de 10.00 lei/zi, reprezentând îngrijirea şi cazarea pentru o zi a fiecărui câine aflat în adăpost.Art.10 Calculul timpului reprezentând îngrijirea şi cazarea câinilor în cazul revendicărilor:a) ziua în care este capturat câinele intră în calcul;b) ziua când este revendicat câinele nu intră în calcul;c) pentru câinii revendicaţi în ziua capturării nu se percepe tarif de îngrijire şi cazare;d) pentru zilele scurse între data înregistrării cererii şi data revendicării efective nu se percepe tarif de îngrijire şi cazare dacă întârzierea nu este din culpa revendicatorului, culpa se prezumă.Art. 11 Tarifele stabilite pentru prestaţiile Serviciul public de administrare baze sportive şi zone agrement, din prezenta hotărâre, conţin TVA.Art.12 La data intrarii în vigoare a prezentei hotarâri se abrogă:a) art. 2 lit. b) prima liniuţă şi art. 4 din Hotărârea Consiliului Local al municipiului Botoşani nr.351/24.09.2009 - privind unele măsuri pentru administrarea bazelor sportive şi zonelor de agrement aflate în proprietatea publică a municipiului Botoşani modificată şi completată prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Botoşani nr. 431/25.11.2009.Art.13 Primarul Municipiului Botoşani, prin serviciile aparatului de specialitate şi Serviciul public de administrare baze sportive şi zone agrement vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

Iniţiator,                     Avizat pentru legalitate,
Primar,                                  Secretar,
Cătălin Mugurel Flutur           Ioan Apostu


Aprobat,
Viceprimar
Cătălin Virgil Alexa


Raport de specialitate,privind tarifarea unor activităţi specifice Serviciului public de administrare baze sportive şi zone agrement din municipiul Botoşani.

Prezentul raport de specialitate s-a întocmit în vederea înaintării spre aprobarea Consiliului Local al municipiului Botoşani a unor măsuri privind tarifarea unor activităţi specifice Serviciului public de administrare baze sportive şi zone agrement din municipiul Botoşani.În conformitate cu HCL 287 din 07 Iulie 2008 - privind înfiinţarea Serviciului public de administrare baze sportive şi zone agrement – În decursul acestui interval de timp, s-a elaborat un set de tarife ce este fundamentat pe o observaţie continuă. Aceste tarife sunt diferite în functie de complexitatea serviciului oferit. De asemenea s-a trecut la tarifarea cu minitul a serviciilor oferite în parcul de joacă,  astfel venim în întâmpinarea cererilor părinţilor de a nu condiţiona copii la terenul de joacă de un tarif orar rigid, implementând un nou tip de tarif mult mai flexibil care se pretează micilor noştri clienţi.De asemenea, o dată cu lărgirea obiectului de activitate, prin absorbţia SIE, se impun o serie de tarife în activitatea de gestionare a câinilor comunitari. Pentru tarife am fundamentat o serie de note în care am arătat într-un mod clar şi concis costurile pentru fiecare tip de serviciu oferit.
Legislaţie incidentă în materie.
În temeiul:1. Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 cu modificările şi completările ulterioare.2. Hotărârii Consiliului Local al municipiului Botoşani nr. 287 din 07.07.2008 privind înfiintarea Serviciului public de administrare baze sportive şi zone agrement.3. Ordonanţa de Urgenţă Nr. 155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân cu modificările şi completările ulterioare.
Propunem Consiliului Local al municipiului Botoşani, spre aprobare tarifarea unor activităţi specifice Serviciului public de administrare baze sportive şi zone agrement din municipiul Botoşani.


Director, Eugen Cristian Ţurcanu
Şef  serviciu financiar- contabilitate, Violeta Sfecliş
Consilier juridic, Aurel Chiriac
Şef serviciu patrimoniu, Gabriela Artimon

 
 
Vizualizari: 3142. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Cum nu există un program „Rabla” şi pentru dormeze, câinii şi pisicile profită din plin. Asta spre disperarea şobolanilor, care găsesc tot timpul ocupat.
  Parerea mea:
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: °C.
  La noapte: °C.
  Maine: °C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6606 lei
  USD:   3,7828 lei

  Chestionar

  Dacă aţi fi primarul municipiului Botoşani, care ar fi primele străzi pe care le-aţi include într-un program de reabilitare?

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Actualitate
  National Economic International Sport Editorial Puls Ultima ora Concurs Rezultate Concurs Joburi
  Eveniment editorial Remember Monitorul femeilor Hotarari Consiliul Local