Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Consideraţi justificate pedepsele cu suspendare aplicate în cazul persoanelor judecate pentru corupţie?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Hotarari Consiliul Local

Proiect de Hotărâre pentru acordarea statutului de spaţiu de dezbatere publică pentru spaţiul public reprezentat de trotuarul din faţa Teatrului Mihai Eminescu Botoşani

Hotarari Consiliul Local

În conformitate cu dispoziţiile art. 6 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică se aduce la cunoştinţă publică următorul  proiect de act normativ, care a fost iniţiat şi urmează a fi supus aprobării Consiliului Local al municipiului Botoşani: 

Proiect de hotărâre pentru acordarea statutului de ”spaţiu de dezbatere publică” pentru spaţiul public reprezentat de trotuarul din faţa Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoşani

Persoanele fizice sau persoanele juridice interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul  de hotărâre susmenţionat, ale cărui conţinut îl prezentăm (împreună cu raportul de specialitate), la Aparatul permanent al Consiliului Local, până la data de 20.04.2012 în sediul Primăriei, str. Revoluţiei nr.1,camera 104. 

Primar,
Cătălin Mugurel Flutur


PROIECT DE HOTĂRÂRE
pentru acordarea statutului de ”spaţiu de dezbatere publică” pentru spaţiul public reprezentat de trotuarul din faţa Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoşani

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI  BOTOŞANI, 

analizând propunerea domnului  Primar Cătălin Flutur cu privire la acordarea statutului de ”spaţiu de dezbatere publică” pentru spaţiul public reprezentat de trotuarul din faţa Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoşani,  

văzând raportul de specialitate comun al Serviciului Juridic – contencios, Serviciului Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, precum şi raportul de avizare al comisiei pentru administraţie locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor,în baza dispoziţiilor art.10 şi art. 11 sin Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, rectificată de România prin Legea nr. 30/1994, art. 15, art. 20, art. 30 şi art. 39 din Constituţia României, art. 1, art. 2, art. 4 şi art. 9 din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 223 din 15 martie 2004, coroborat cu cele ale art. 36 alin. (1) şi 61 alin. (2) din Legea nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,având în vedere prevederile art. 6 din Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică,

în temeiul art. 45 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 123 din 20 februarie 2007, cu modificările şi completările ulterioare,

H O T Ă R Ă Ş T E: 

Art. 1 (1) Se acordă statutul de ”spaţiu de dezbatere publică” pentru spaţiul public reprezentat de trotuarul din faţa Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoşani, identificat prin planşa anexă nr.1 la prezenta hotărâre.         

(2) Cetăţenii sunt liberi să se exprime în cadrul spaţiului de dezbatere publică prevăzut la alin. (1), cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare şi a Regulamentului de funcţionare a spaţiului de dezbatere publică, prevăzut în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.

Art.2 Primarul municipiului Botoşani, prin serviciile aparatului de specialitate, va asigura ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri.

INIŢIATOR, PRIMAR, Cătălin Mugurel Flutur
AVIZAT PENTRU LEGALITATE,  SECRETAR,   Ioan Apostu


Anexa nr. 1 la proiect H.C.L. [vezi fişierul ataşat]

 


 

Anexa nr.2 la proiect H.C.L

Regulament de funcţionare a spaţiului de dezbatere publică

Art. 1 Spaţiul de dezbatere publică reprezentat de trotuarul din faţa Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoşani este destinat exprimării libere a opiniilor politice, sociale, economice ale cetăţenilor municipiului, informării reciproce şi protestului paşnic.

Art. 2 (1)  Cetăţenii care doresc să se exprime în spaţiul de dezbatere publică sunt obligaţi să informeze în scris Primăria municipiului Botoşani. Informarea ce va fi înregistrată la Registratura generală va cuprinde: ziua dezbaterii, tema dezbaterii, numărul estimat de participanţi, intervalul orar. Dezbaterile publice pot avea loc între orele 9.00 – 21.00. 
(2) Serviciul Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din aparatul de specialitate al primarului municipiului Botoşani va gestiona programul listelor de dezbatere publică.
(3) Serviciul Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Botoşani va afişa Programul listelor de dezbatere publică la avizierul Primăriei.
(4) De regulă programul dezbaterilor publice este cel rezultat în urma informărilor prevăzute la alin. (1). Dezbaterile publice vor fi reprogramate de către Serviciul Centrul de informaţii pentru Cetăţeni în următoarele cazuri:
- declarării unor adunări publice care urmează să se desfăşoare în Piaţa Revoluţiei în acelaşi interval orar cu dezbaterea publică;
- în cazul unor dezbateri publice  al căror interval orar de desfăşurare se suprapune. 
În acest caz are prioritate prima dezbatere publică înregistrată al registratura generală a primăriei municipiului Botoşani.

Art. 3 La solicitarea prezentată în scris, Primăria municipiului Botoşani poate asigura contra cost dotarea spaţiului de dezbatere publică cu:
- tribună de exprimare;
- panou de afişaj;
- toaletă ecologică.

Art. 4 În spaţiul de dezbatere publică sunt interzise:
- reclamele publicitare;
- camparea;
- consumul de alcool.

Art. 5 Neconformarea faţă de dispoziţiile prezentului Regu­la­ment, dezbaterile publice care nu se desfăşoară în mod paşnic şi civilizat, cele care degenerează în acţiuni turbulente ori cele care stânjenesc folosirea normală a tramei rutiere atrag îndepărtarea persoanelor respective din spaţiul de dezbatere publică.

Art. 6 Prezentul Regulament nu exonerează participanţii la dezbaterile publice de la respectarea dispoziţiilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.


Primăria municipiului Botoşani
Serviciul Juridic – contencios
Serviciul Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni

Raport de specialitatela 
Proiectul de Hotărâre privind acordarea statutului de ”spaţiu de dezbatere publică” pentru spaţiul public reprezentat de trotuarul din faţa Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoşani

Proiectul de hotărâre privind acordarea statutului de ”spaţiu de dezbatere publică” pentru spaţiul public reprezentat de trotuarul din faţa Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoşani,  supus dezbaterii publice, a fost elaborat urmare solicitărilor formulate de participanţii la adunările publice organizate în Piaţa Revoluţiei în cursul lunilor februarie – martie 2012. Proiectul de hotărâre vă propune instituirea unor norme locale ce vizează crearea unui cadru organizat de manifestare şi exprimare a opiniilor cetăţenilor municipiului Botoşani, asta în condiţiile în care acţiunile de protest susmenţionate au intrat în legalitate abia în cursul lunii martie 2012.

Proiectul de hotărâre îşi propune să încurajeze libertatea de exprimare, spiritul critic şi iniţiativa civică şi să asigure cadrul legal de manifestare  acestora.

Apreciind că autorităţile administraţiei publice locale au îndatorirea de a înlesni participarea cetăţenilor la dezbaterea problemelor de interes general şi local, reglementarea propusă asigură desfăşurarea acţiunilor civice fără cenzură sau birocraţie, în condiţii de siguranţă şi cu păstrarea liniştii în comunitate.

Fiind întrunite cerinţele de oportunitate şi legalitate (temeiul legal al reglementării propuse este redat în preambulul proiectului) apreciem că adoptarea proiectului creează premisele de creştere a calităţii deciziilor, la toate nivelurile de competenţă.

Şef Serviciu juridic-contencios, Cons. Jr. Oana Ciomaga Giorgescu
Şef Serviciu de Informaţii pentru cetăţeni, Iulian Ciubotaru

 
 
Vizualizari: 3739. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Decât să se ridice mormanele de moloz din curtea Spitalului de Copii, mai bine se montează un indicator pe care să scrie STOP.
  Parerea mea:
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: °C.
  La noapte: °C.
  Maine: °C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6606 lei
  USD:   3,7828 lei

  Chestionar

  Dacă aţi fi/sunteţi profesor, ce aţi face pentru a îmbunătăţi calitatea învăţământului românesc?

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Actualitate
  National International Sport Editorial Magazin Puls Ultima ora Joburi
  Bancul Zilei Monitorul femeilor Hotarari Consiliul Local