Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Credeți că modificările din noul Cod Fiscal vor stimula economia?
Da
Nu
Nu știu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Posta redactiei

Cum se poate face transferul de proprietate al unui teren

Posta redactiei - Roxana RUSU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Un botoşănean ne-a trimis o scrisoare pe adresa redacţiei, prin care ne-a explicat că a moştenit trei hectare de teren de la tatăl decedat, dar nu are niciun act.

„Cum aş putea să primesc un act de proprietate pe aceste hectare moştenite?”, a fost întrebarea transmisă de cititorului nostru.

Acesta a mai explicat că, în perioada comunismului, tatălui i-a fost confiscată suprafaţa de trei hectare de teren arabil, care se regăseşte în suprafeţele fostului I.A.S. Dângeni, punct de evidenţă la Primăria Hăneşti. La data emiterii titlului de proprietate, tatăl era deja decedat. „Pământul este identificat, îl administrez, toate impozitele aferente sunt plătite la zi”, a mai scris cititorul nostru.

 

Ne-am interesat de cazul dumneavoastră la Instituţia Prefectului, la reprezentanţii care gestionează situaţii de fond funciar. Potrivit acestora, întrucât în scrisoare nu aţi menţionat data la care tatăl dumneavoastră a decedat, la apariţia legii din 1991, titlul de proprietate s-a emis pe numele tatălui. Puteţi schimba însă acest lucru dacă vă veţi adresa autorităţii care a emis titlul de proprietate. Tot ce trebuie să faceţi este să depuneţi o cerere la Comisia Locală de Fond Funciar din cadrul primăriei care a emis titlul de proprietate iniţial, însoţită de copia după certificatul de deces al tatălui dumneavoastră, care este şi proprietarul terenului. În cerere trebuie să menţionaţi că doriţi o rectificare. Ulterior, reprezentanţii comisiei respective vor demara o serie de cercetări şi în cazul în care se dovedeşte că solicitarea dumneavoastră este întemeiată, Comisia Locală de Fond Funciar va propune Comisiei Judeţene de Fond Funciar realizarea rectificării solicitate. De asemenea, pentru a deveni proprietarul terenului pe care îl administraţi şi l-aţi moştenit de la tatăl dumneavoastră, puteţi apela la procedura de succesiune prin notariat. Pentru acest lucru, trebuie să vă adresaţi secretarului primăriei în baza căreia se află şi terenul, să-i solicitaţi această procedură, iar secretarul va deschide procesul de succesiune.

 
 
Vizualizari: 908. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Gata, a ajuns şi la noi, trebuie să ieşi din casă dotat pentru orice eventualitate.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: -8°C.
  La noapte: -5°C.
  Maine: -2°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6646 lei
  USD:   3,7833 lei

  Chestionar

  Dacă aţi fi parlamentar de Botoşani, ce proiecte de lege aţi propune dezbaterii publice?

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei: