Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Credeți că modificările din noul Cod Fiscal vor stimula economia?
Da
Nu
Nu știu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Posta redactiei

Interes pentru subvenţiile la încălzire

Posta redactiei - Roxana RUSU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Un locuitor din oraşul Săveni ne-a apelat la telefonul redacţiei pentru a se interesa de subvenţiile acordate de stat pentru încălzirea locuinţelor în sezonul rece.

„Aş dori să ştiu dacă şi facturile la curent se subvenţionează pentru încălzirea locuinţei, cum sunt cele pentru consumul de gaze naturale”, ne-a întrebat cititorul nostru.

 

În plin sezon rece, numărul botoşănenilor care se interesează de acordarea ajutoarelor de încălzire este în creştere. Am luat legătura cu conducerea Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS). Potrivit lui Sebastian Tocariu, directorul instituţiei de prestaţii sociale, statul subvenţionează şi aceste facturi, pentru curentul electric consumat pentru încălzirea locuinţei. Deocamdată, la AJPIS nu au fost transmise şi situaţiile de la furnizorul de electricitate şi gaze naturale, pentru ca facturile să fie decontate parţial sau integral, în baza fiecărui beneficiar în parte. Dacă nu aţi solicitat încă acest sprijin, o mai puteţi face, având în vedere că ajutoarele de încălzire se acordă pentru sezonul rece care se va încheia în luna martie. Plăţile nu vor fi efectuate retroactiv însă, ci din luna în care intraţi în rândul beneficiarilor. Pentru a putea intra în posesia unui astfel de sprijin, trebuie să vă adresaţi în primul rând primăriei pe raza căreia aveţi domiciliul, la serviciul de asistenţă socială sau la AJPIS, unde trebuie să completaţi un formular tip. Ulterior, veţi fi supus unei anchete sociale şi trebuie să deţineţi acte doveditoare ale venitului lunar. În funcţie de data la care se înregistrează cererea dumneavoastră şi decizia comisiei ce realizează ancheta socială, puteţi intra şi în posesia sprijinului acordat de stat pentru încălzirea locuinţei. De exemplu, dacă depuneţi cererea în această perioadă, există mari şanse să puteţi intra în posesia subvenţiei de încălzire pentru luna în curs. În funcţie de veniturile dumneavoastră, beneficiaţi şi de sprijinul pentru încălzirea locuinţei. Atenţie însă, dacă aveţi anumite bunuri, puteţi fi exclus de la plata acestei subvenţii, iar orice modificare în componenţa familiei sau asupra veniturilor pe care le înregistrează familia dumneavoastră, trebuie comunicată unităţii administrativ-teritoriale în maxim cinci zile.

 
 
Vizualizari: 731. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Gata, a ajuns şi la noi, trebuie să ieşi din casă dotat pentru orice eventualitate.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: -6°C.
  La noapte: -4°C.
  Maine: -1°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6650 lei
  USD:   3,7930 lei

  Chestionar

  Dacă aţi fi parlamentar de Botoşani, ce proiecte de lege aţi propune dezbaterii publice?

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei: