Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Care ar fi cea mai bună soluţie pentru ca România să depăşească actuala criză politică?
Un alt guvern PSD
Păstrarea actualului guvern
Suspendarea preşedintelui Iohannis
Alegeri anticipate
Nu ştiu

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Posta redactiei

Demersuri pentru adjudecarea unei moşteniri

Posta redactiei - Roxana RUSU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Un alt cititor din Ştefăneşti, Avram Gherasim, ne-a trimis o scrisoare pe adresa redacţiei prin care ne adresează întrebări legate de chestiuni juridice. 

 

„Soţia a decedat şi am făcut dosar de succesiune. Acesta nu poate fi definitivat însă din cauza unui moştenitor minor, care ajunge la majorat peste doi ani. Am făcut certificat de tutelă pe numele acestuia, dar refuză să semneze actele”, este un fragment din scrisoarea semnată de Avram Gherasim, adăugând că doreşte să ştie la cine trebuie să se adreseze pentru a-l ajuta în acest aspect.

 

Mai mult, cititorul nostru ne-a mai povestit în scrisoarea pe care ne-a trimis-o că are 85 de ani şi este bolnav grav, având nevoie de ajutor pentru a se întreţine, întrucât este singur. Pentru acest lucru, este dispus să lase toată partea sa de bunuri imobile cuvenite egal ca soţ supravieţuitor, cu clauză de donaţie pentru întreţinere, celui care acceptă să-l ajute până la deces.

 

 

 

Ne pare rău de situaţia în care vă aflaţi, într-adevăr cazul dumneavoastră este ceva mai complicat. În condiţiile în care aveţi deschis un dosar de succesiune, dar care nu poate fi încheiat pentru că un alt moştenitor minor refuză să semneze actele, pentru a afla un răspuns am apelat la sprijinul specialiştilor juridici din cadrul Instituţiei Prefectului. Astfel, pentru dezbaterea succesiunii, în cazul în care nu se poate face pe cale amiabilă, singura variantă rămâne să fie tranşată în instanţele de judecată. Dacă dumneavoastră locuiţi în Ştefăneşti, dosarul de succesiune ar urma să ajungă la Judecătoria Săveni, însă aceste demersuri sunt de durată şi nu se ştie dacă dosarul va fi soluţionat înainte de cei doi ani la care faceţi referire.

 

În momentul în care cazul va fi soluţionat, partea dumneavoastră de moştenire o puteţi lăsa oricui doriţi dumneavoastră, atâta timp cât sunteţi în deplinătatea facultăţilor mintale şi nu sunteţi constrâns de nimeni şi nimic. Dacă într-adevăr aveţi nevoie de un sprijin din partea semenilor şi sunteţi dispus să vă cedaţi partea de avere unei persoane care vă va întinde o mână de ajutor, suntem siguri că vor fi botoşăneni cu suflet mare care să vă sprijine.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Vizualizari: 909. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Finanţatorul FC Botoşani încearcă să facă economii la bugetul echipei. Asta până pune Dragnea programul de guvernare în aplicare, evident.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: -2°C.
  La noapte: -6°C.
  Maine: -1°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6606 lei
  USD:   3,7828 lei

  Chestionar

  Dacă aţi fi parlamentar de Botoşani, ce proiecte de lege aţi propune dezbaterii publice?

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei: