Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Credeţi că România ar fi avut alt curs dacă în 89 regele Mihai ar fi preluat conducerea statului?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Caleidoscop

Preşedinţii americani şi consumul de droguri

Caleidoscop

Mai mulţi preşedinţi americani au recunoscut pe parcursul timpului că au folosit, cel puţin o dată droguri.

 

 

O biografie a fostului preşedinte american Barack Obama vorbeşte despre anii de liceu ai preşedintelui, când acesta obişnuia să fumeze marijuana. Povestea nu este însă nouă. Potrivit discovery.com însuşi Obama a recunoscut că fuma marijuana în tinereţe, în autobiografia pe care a publicat-o în 1995, „Dreams of my father/Visele tatălui meu”.

Evident că acest fost obicei al preşedintelui a trezit nemulţumirea multora, dar Obama nu este nici pe departe primul preşedinte al Statelor Unite care să fi consumat droguri şi mai mult ca sigur că nu va fi nici ultimul. De fapt, istoria preşedinţilor americani cu astfel de obiceiuri începe chiar odată cu istoria statului american, de la Părinţii Fondatori.

Predecesorul lui Obama, George W. Bush, a avut şi el o problemă cu drogurile înainte de cariera politică. El a preferat însă să nu vorbească despre asta, spre deosebire de Obama, declarând doar că nu s-a mai atins de droguri din 1974. Cu toate acestea, informaţiile privind trecutul lui Bush sugerează că fostul preşedinte a avut un stil de viaţă destul de agitat, consumând atât marijuana cât şi cocaină.

 

Clinton a recunoscut că a încercat marijuana

 

Şi Bill Clinton ar putea fi inclus pe această listă. Fostul preşedinte a recunoscut în public că a încercat marijuana în tinereţe, dar că de fapt nici nu i-a simţit efectele. Mărturisirea a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate din 1992, în timpul campaniei electorale. Clinton a recunoscut că a încercat marijuana, dar că nu a inhalat fumul, astfel că nu a resimţit efectele drogului.

 

JFK era dependent de medicamente

 

În schimb, situaţia este cu totul alta în cazul lui JFK. Dintre toţi preşedinţii Statelor Unite, el a avut probabil cea mai complexă „relaţie” cu consumul de droguri. La fel ca circa 42% dintre americanii de azi, Kennedy a încercat marijuana în tinereţe, cel puţin aşa susţine o fostă prietenă a lui Kennedy care îl cunoştea în timpul anilor de facultate. Într-o carte lansată anul trecut, ea povesteşte că într-o vacanţă în Jamaica, Kennedy şi-a aprins un joint.

Dar consumul de droguri al iubitului preşedinte JFK nu se limitează la marijuana. El era dependent şi de medicamente. Kennedy lua foarte multe medicamente pentru diverse probleme medicale despre care publicul american nu ştia nimic. Astfel, printre altele, el lua codeină, demerol şi metadonă pentru dureri; Ritalin, un stimulent; meprobamat şi librium pentru stări de anxietate; barbiturice pentru probleme cu somnul.

 

Franklin Pierce fuma canabis împreună cu soldaţii

 

Preşedintele Franklin Pierce (1853-1857) avea un mod ciudat de a-şi motiva oamenii pe câmpul de luptă. Potrivit unor surse contemporane, el obişnuia să fumeze marijuana împreună cu soldaţii. De fapt, în timpul războiului dintre SUA şi Mexic, Pierce ar fi declarat că singurul lucru bun legat de conflict era faptul că putea fuma canabis.

Înainte ca cocaina să devină o substanţă foarte strict controlată, ea era disponibilă pe piaţă în mod legal şi folosită ca remediu împotriva durerii, în ciuda faptului că ea crea dependenţă.

 

Preşedintele Ulysses Grant folosea dropsuri de cocaină

 

Preşedintele Ulysses S. Grant (1869-1877) a suferit de cancer de gât şi folosea dropsuri de cocaină în mod regulat pentru a-şi alina durerile. Se pare că Grant ar fi consumat cocaină şi în perioada în care şi-a scris faimoasele memorii (Personal Memoirs of Ulysses S. Grant). Preşedintele avea să rămână dependent de acest drog până la moarte.

Şi Andrew Jackson (1829-1837) fuma ocazional marijuana în public. Ca şi Pierce, el obişnuia să fumeze împreună cu soldaţii pe câmpul de luptă.

 

Thomas Jefferson fuma cânepă

 

Thomas Jefferson, al treilea preşedinte al Americii şi unul dintre Părinţii Fondatori, era deţinătorul unor vaste terenuri pe care planta cânepă. Dacă Jefferson obişnuia să-şi şi fumeze recolta e încă subiect de dezbateri printre istorici. Există un citat care îi este atribuit preşedintelui – „Unele din cele mai bune zile le-am petrecut pe veranda mea din spate, fumând cânepă şi observând orizontul”, dar acesta nu a putut fi găsit nicăieri în scrierile sale.

 

George Washington era consumator de marijuana

 

George Washington, probabil cea mai admirată şi apreciată figură din istoria Statelor Unite (alături de Lincoln) nu era doar un obişnuit consumator de marijuana, ci şi un susţinător al folosirii cânepii drept monedă de schimb. Şi Washington cultiva cânepă şi din moment ce e cunoscut faptul că suferea de dureri de dinţi, se prea poate ca el să fi folosit cânepa pentru a-şi alina aceste dureri.

 
 
Vizualizari: 527. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Se afişează deja preţurile la mici pentru la anul.
  Parerea mea:
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: -5°C.
  La noapte: -11°C.
  Maine: -7°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6552 lei
  USD:   3,7813 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Bancul Zilei Caleidoscop Lumea digitala Mozaic