Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Cât aţi fi dispus să plătiţi pentru un loc de parcare?
Sub 100 de lei
Între 100 şi 200 de lei
Peste 200 de lei
Nu vreau sa plătesc
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Economic

Fiscul pregăteşte un nou sistem de impozitare

Economic

Fiscul doreşte revenirea la sistemul globalizării veniturilor, aplicat până în 2005, combinat cu un sistem de deduceri ale unor cheltuieli, precum cele privind pensiile private, asigurările de sănătate. Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, spune că discuţiile au început acum două luni în colective mixte, ce includ experţi, auditori etc, al căror scop este modificarea Codului Fiscal.

Globalizarea veniturilor nu este o nouă taxă, ci un sistem care a funcţionat până în 2005. Viitoarea cotă de impozitare va fi de 10% însă ministrul nu a spus dacă vor exista şi cote mai mari, cum au fost până în 2005. „Acest lucru nu înseamnă sub nici o formă o nouă taxă sau o nouă formă de impozitare ci vorbim de aceeaşi cotă unică care este 16% azi. Începând cu 1 ianuarie 2018 aceasta va fi 10%. Aceasta se va aplica la toate veniturile globalizate, la venituri indiferent de sursa lor de provenienţă. Numai în acest sistem putem introduce mecanismul de deduceri fiscale la care ne-am angajat în programul de guvernare”, a spus Viorel Ştefan.

Impozitul va fi reţinut pentru venitul de bază lunar, ca şi în prezent, însă până în luna mai a anului viitor se va face o regularizare. Aceasta va fi făcută de consultanţi fiscali care nu vor fi angajaţi de către contribuabili, ci de către Guvern, a spus ministrul. O parte dintre consultanţii fiscali ar putea fi selectaţi dintre cei 30.000 de angajaţi ai ANAF.

 

Impozit pe gospodărie

 

Ultima noutate priveşte introducerea impozitului pe gospodărie. „A apărut necesitatea introducerii noţiunii de gospodărie recunoscută fiscal. Ce înseamnă aceasta? Dacă un grup de câteva persoane gospodăresc împreună şi au patrimoniu comun, se înregistrează ca atare la Fisc. Când se face calculul se are ca subiect de impunere gospodăria impozită fiscal. Este echitabil ca judecata să se facă pe media veniturilor”, a spus ministrul. El speră să dea cât de repede o formă finală acestor propuneri.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a vorbit, marţi seară, despre un impozit pe gospodărie pe care ar vrea să îl introducă Ministerul de Finanţe, ea susţinând, la România TV, că românii vor putea astfel să îşi deducă toate cheltuielile, inclusiv meditaţiile pe care le primesc copiii, şi astfel va dispărea economia neagră din ţară. „Este sistemul american, dacă vreţi. Dacă vor citi programul de guvernare vor înţelege cum se face acest lucru. Ideea e să scoţi din economia neagră toţi banii posibili. Apropo şi de unde încasăm ca să mărim salariile. Păi fiscalizăm totul. Dumneavoastră, de exemplu, dacă anul viitor veţi avea posibilitatea să duceţi copilul la şcoala de balet şi să vă deduceţi această chitanţă, această cheltuială, veţi cere chitanţă? Logic. Dacă vă puneţi perdele în casă şi ştiţi că se pot deduce, mergeţi şi cereţi chitanţă? Veţi ajunge la un moment dat să cereţi de peste tot facturi. Vă duceţi copilul la meditaţii, cereţi şi puteţi să vă deduceţi”, a spus ministrul.

Viorel Ştefan a mai spus că discuţiile privind forma pe care o va avea Codul Fiscal din 2018 sunt încă în stadiu incipient.

 

 
 
Vizualizari: 2685. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

 • 1. de comis009:
  ADEVARUL , ADEVARAT este ca acesti oameni ai GUVERNULUI plus cei din partidul de coordonare a masurilor ce se intreprind , pe noi beneficiarii sa ne orienteze spre un respect si multumire fata de ei , si in totalitate sa ne determine sa credem ca se poate si asa . Nu putem realiza in totalitate ce-i determina la aceste reforme in favoarea muncii si a cetateanului de rind , pe cind am fost obisnuiti cu tiriita favorurilor pe perioade lungi . E clar ca liberalii si privatii vad cu ochii rai masurile , insa daca ele se pot realiza inseamna ca pina acum toti cei ce ne-au cundus , in eroare ne-au indus . Ma repet , in idee ca probabil toate beneficiile cu care noi am fi trebuit sa fi fost platiti , luau drumul buzunarelor jecmanitorilor tarii , praduitori pe care foarte bine ii stim si ii vedem zilnic , desfatindu-se in avutii . E BINE TOTUSI CA CINEVA S-A TREZIT in a ne ajuta cit de cit si acesti oameni idiologic cel putin trebuie vehement sustinuti , altfel iar se va instala praduirea totala peste noi si tara , ce a mai ramas de furat .
  2017-04-13, 13:53:23

Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

Autentificare:
Am uitat parola
Inregistrare
Tine-ma minte
Poza Zilei: Măcar nu a pus pe avarii. Deci e cinstit şi sincer, aşa parchează el.
Parerea mea:
Diverse: Horoscop

Vremea:
Acum: -1°C.
La noapte: -3°C.
Maine: 0°C. Detalii »

Curs valutar:
EUR:   4,6595 lei
USD:   3,7306 lei

Chestionar

Raspunsuri »
Chestionare vechi »
Sumarul editiei: