Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: În ce ţară aţi prefera să trăiţi?
România
Statele Unite
Germania
Italia
Alta

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Invatamant

Finanţare europeană câştigată de Inspectoratul Şcolar

Invatamant

Proiectul „Competenţă, profesionalism şi dimensiune europeană prin integrarea TIC în actul educaţional” face parte din Programul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi a fost recent aprobat. Aplicantul este Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, printre parteneri figurând Casa Corpului Didactic Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Casa Corpului Didactic Maramureş, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi SIVECO România. “Prin acest proiect ne dorim formarea şi certificarea a 80 de formatori şi a 5400 de cadre didactice (din judeţele Botoşani şi Maramureş), în vederea implementării proiectului la nivel multiregional, elaborarea unui suport de curs, acreditarea programului de formare continuă, dezvoltarea unui portal al programului de formare continuă bazat pe domenii prioritare şi resurse digitale”, a precizat profesor dr. Rodica Mighiu, inspector pentru programe de cooperare internaţională şi integrare europeană în cadrul IŞJ Botoşani. Prin acelaşi proiect se mai vizează scăderea ratei de părăsire a sistemului şi încurajarea tinerilor să adopte cariera didactică, îmbunătăţirea calităţii învăţământului prin corelarea pregătirii cadrelor didactice cu nevoile şi interesele elevilor, crearea de alternative moderne la formele clasice de formare continuă ş.a.

 

Activităţi pentru copiii neintegraţi

 

În această vară, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a fost înştiinţat că au fost aprobate finanţări pentru două proiecte în care este partener, alături de inspectoratele şcolare din Iaşi, Vaslui, Maramureş, Mureş, Brăila şi “Via University College” Danemarca, coordonator al activităţilor ce se vor derula de-a lungul a trei ani fiind Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi. Proiectele „Salvaţi Copiii de Abandon şi Neintegrare” şi “Cerinţe Educaţionale Speciale pentru Toţi” ţin de Programul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane şi au în vedere, prioritar, “Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii” şi „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”.

 

Pelerinaj cu bicicletele la mănăstiri

 

În acest sezon cald, una din lecţiile din cadrul Proiectului “Hristos împărtăşit copiilor” (ce prinde viaţă în Parohia “Poiana Vorona”), a luat o turnură mai puţin obişnuită. Astfel,
un grup de 15 copii, împreună cu preotul paroh Andrei Bucşă, au plecat într-un pelerinaj, cu bicicletele, la Mănăstirile Vorona şi Sihăstria Voronei. Elevii au vizitat ambele lăcaşuri de cult şi împrejurimile, conform protbt.ro, au participat la slujbe, la Vorona fiind invitaţi de măicuţe la masă. Copiii au fost extrem de încântaţi de inedita lecţie şi şi-au exprimat dorinţa de a mai face astfel de pelerinaje.

 
 
Vizualizari: 2664. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 3 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Cu puţin „Noroc” se termină şi şantierele din municipiul Botoşani. Hai „Noroc” şi la mai mare.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: -6°C.
  La noapte: -5°C.
  Maine: -2°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6650 lei
  USD:   3,7930 lei

  Chestionar

  Dacă aţi fi primarul municipiului Botoşani, care ar fi primele străzi pe care le-aţi include într-un program de reabilitare?

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Actualitate
  National Economic International Sport Interviu Editorial Puls Ultima ora Concurs Rezultate Concurs Invatamant Joburi
  Posta redactiei Monitorul femeilor