Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Ar trebui ca guvernul să renunţe la impozitarea pensiilor mari?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Invatamant

Regal de manifestări de ziua lui Mihai Eminescu

Invatamant - Virginia CONSTANTINIU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Asociaţia Judeţeană a Profesorilor de Limbă şi Literatură Botoşani, în colaborare cu alte instituţii, a organizat în perioada 15-17 ianuarie o serie de activităţi culturale pentru a marca 166 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. Membrii asociaţiei şi instituţiile partenere s-au implicat în mai multe evenimente care au valorizat opera marelui poet. Astfel, în dimineaţa zilei de 15 ianuarie, micuţii de la grădiniţele „Şotron”, „Prichindel” şi 22, coordonaţi de educatoare, au recitat poezii scrise de Mihai Eminescu şi au realizat expoziţii de desene ce au avut izvor de inspiraţie imaginarul poetic eminescian. Tot pe 15 ianuarie, la Carrefour Botoşani, Asociaţia Cultural Artistică „Arlechin” a perezentat un program susţinut de Dumitriţa Asandei, grupul Românaşii, Teodor Gireadă, Ştefan Iacob, Daria şi Matei Dumitrache.

Pe 17 ianuarie, începând cu ora 11.00, a fost prezentat spectacolul „Omagiu lui Eminescu”, la Botoşani Shopping Center, urmărit de botoşăneni de toate vârstele. Miruna Buză de la Colegiul „Eminescu” a deschis spectacolul cu cântecul „Eminescu”.

Câştigătorii trofeului Festivalului de Poezie şi Proză „ Mihai Eminescu”, ediţia a IV-a de la Şcoala Vorniceni însoţiţi de învăţătoarea Marilena Mihai au demonstrat că versurile lui Eminescu interesează şi sensibilizează copiii.

Întotdeauna pregătiţi pentru astfel de evenimente sunt şi elevii de la Şcoala Gimnazială 17: Daria şi Matei Dumitrache, câştigători şi ei ai premiului I, au interpretat „ Sara pe deal” şi „ Pe lângă plopii fără soţ”; cu o seriozitate ireală şi conştiinciozitate remarcabilă, Andrei Asiminicesei a interpretat la chitară „Dor de Eminescu” şi „Dacii liberi”.

Actorii trupei de teatru „Arlechin” (Robert Toader, Ariana Negel, Maia Constantinică, Cezara Damean, Teodor Gireadă, Alice Colescu, Ştefan Iacob, Cristian Alexuc, Ilinca Panţiru, Taisia Belecciu, Lorena Oprişanu, Bria şi Matias Boicu, Bianca Constantin) în regia profesorului Diana Damean au prezentat o nouă punere în scenă a „Scrisorii III” şi spectaculoasa nuntă din „Călin (file din poveste)”. Românaşii de la Arlechin şi Sabina Artin de la Şcoala 10 au recitat din Eminescu, acompaniaţi la chitară de Vlad Ciobâcă, de la Şcoala Populară de Artă. La o vârstă fragedă, Ariana Negel de la Şcoala „Elena Rareş” şi membră a trupei de teatru Arlechin, a avut o interpretare a Luceafărului demnă de orice actor. O altă membră a trupei, Alice Colescu, de la Colegiul „Eminescu” a fost şi actor şi solist, acompaniată la chitară de Ştefan Radu Iacob. De la acelaşi colegiu, Oana Potop şi Cristian Pelciar au recitat „ Junii corupţi”, iar Diana Popa, „ Luceafărul”. Elevii de la Liceul „Petru Rareş” au interpretat, voce şi chitară, „ Pe lângă plopii fără soţ”.  

„Tinerii artişti au demonstrat că poezia şi muzica e în simţirea tinerilor şi că Eminescu nu a murit. Poetul face încă legătura între generaţii, între profesori şi elevi, între rapsozi şi public”, a declarat profesorul Diana Damean, unul dintre profesorii implicaţi în organizarea acestui eveniment.

 

Festival Naţional ajuns la a V-a ediţie

 

Pe 17 ianuarie s-a dat startul la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Naţional de Poezie şi Proză „Mihai Eminescu”, organizat de Asociaţia Judeţeană a Profesorilor de Limbă şi Literatură Botoşani şi Colegiul „Eminescu”, având ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean, Societatea Cultural-Artistică „ Arlechin”, Memorialul Ipoteşti, Teatrul „Mihai Eminescu” şi Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Botoşani.

Conform regulamentului, elevii pot să se înscrie în concurs până pe 5 iunie cu creaţii literare, plastice sau muzicale pe tema eminesciană sau la secţiunile de interpretare la adresa concurs.eminescu@yahoo.ro.

 

 

 
 
Vizualizari: 1629. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 11 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Trebuie să scoatem la iveală progresul. În actuala clădire nu a trăit Eminescu, dar are gaz.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: 20°C.
  La noapte: 12°C.
  Maine: 21°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6606 lei
  USD:   3,7886 lei

  Chestionar

  Dacă aţi fi parlamentar de Botoşani, ce proiecte de lege aţi propune dezbaterii publice?

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Actualitate
  National International Sport Editorial Puls Ultima ora
  Invatamant Joburi Bancul Zilei Mozaic