Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Credeţi că, pentru România, este mai bun un guvern politic decât unul tehnocrat?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Invatamant

Proiect inedit pentru promovarea diversităţii

Invatamant - Virginia CONSTANTINIU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


La Şcoala Gimnazială 1 Săveni au fost organizate în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale mai multe manifestări sub genericul „Vrem să trăim în pace”. La aceste activităţi au participat aproximativ 500 de elevi şi 18 cadre didactice.

Una dintre cele mai reuşite activităţi a fost „Pacea în spiritul solidarităţii şi promovării diversităţii”, iniţiată şi coordonată de Cristina Crîşmariu, psiholog şcolar. Activitatea a antrenat 38 de elevi în calitate de participanţi şi implicit de beneficiari direcţi, marea majoritate de nivel primar, după cum urmează: clasa pregătitoare A, I A, a II-a A, a II-a B, a II-a C, a III-a A, a III-a C, a IV-a A, a IV-a B, a V-a A şi a VIII-a B. De asemenea, în calitate de spectatori şi de beneficiari indirecţi au fost prezenţi alţi 40 de elevi. La manifestare au mai participat profesorii Angelica Dana Maticiuc şi Ana Butnaru, director, respectiv director adjunct al acestei unităţi şcolare, cu sprijinul cărora s-a putut concretiza activitatea, alte şase cadre didactice, părinţi şi invitatul special, părintele protopop Constantin Macuc.

Elevii au fost selectaţi pe baza unor criterii precum nivele de vârstă diferite - copii începând de la clasa pregătitoare şi terminând cu cei de clasa a VIII-a, nivele de dezvoltare diferite - copii cu performanţe şcolare, dar şi copii cu CES, copii proveniţi din familii echilibrate din punct de vedere social şi material, dar şi copii din familii cu situaţii materiale precare, copii români, dar şi de etnie romă.

Manifestarea a urmărit dezvoltarea relaţiilor de comunicare şi colaborare între toţi copiii; înţelegerea conceptelor de pace, egalitate, respect, toleranţă; consolidarea legăturilor părinţi-elevi-profesori; valorificarea calităţilor, intereselor înclinaţiilor/talentelor şi pasiunilor elevilor; asimilarea ideii de pace cu cea de şansă de a trăi, de a evolua din toate punctele de vedere şi de afirmare în diferite domenii ale vieţii şi activităţii.

Atât introducerea realizată de către psihologul şcolar, cât şi etapele ulterioare, recital de poezie, prezentare de compuneri, colaje şi postere, mici piese de teatru, cântece, dansuri, dar şi prelegerea susţinută de către părintele protopop au evidenţiat succesiv diversele abordări şi accepţiuni ale conceptului de pace.

Colajele şi posterele prezentate de elevi s-au intitulat sugestiv „Valori şi personalităţi ale poporului român”, respectiv „Valori şi personalităţi ale poporului rom”.

Spre finalul activităţii, psihologul şcolar a recitat câteva strofe din poezia „O, om” de Ioan Iacov Hozevitul. “Prin intermediul acesteia am urmărit  sensibilizarea tuturor participanţilor şi transmiterea unui mesaj important: pacea este una dintre condiţiile fundamentale care asigură omului nu numai posibilitatea de a trăi, dar şi aceea de a trăi în armonie cu propria persoană şi cu cei din jur, de a învăţa, de a munci, de a cunoaşte istoria, valorile şi personalităţile poporului din care face parte, de a se bucura de familie, prieteni, de frumuseţile ţării şi de a-şi construi un viitor. Dar pentru ca toate acestea să se poată realiza nu trebuie să uite că, proporţional cu vârsta, trebuie să-şi asume răspunderi. Iar una dintre acestea este chiar cultivarea păcii”, a mai precizat Cristina Crîşmariu.

 

 
 
Vizualizari: 780. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Iar s-au micşorat parcările. De la frigul ăsta, probabil.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: -6°C.
  La noapte: -5°C.
  Maine: -2°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6646 lei
  USD:   3,7833 lei

  Chestionar

  Dacă aţi fi parlamentar de Botoşani, ce proiecte de lege aţi propune dezbaterii publice?

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Sport Editorial Puls Ultima ora
  Invatamant Joburi Bancul Zilei Mozaic