Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Care credeţi că este cel mai potrivit logo pentru România?
Frunza
Oaia
Altceva
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Invatamant

Simpozin inedit despre alimente contrafăcute

Invatamant - Virginia CONSTANTINIU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Şi elevii botoşăneni au aflat despre produsele elimentare falsificate şi le-au prezentat la un simpozion academic organmizat la Liceul „Dimitrie Negreanu”.

 

În perioada 26-27 mai, Liceul „Dimitrie Negreanu” din Botoşani a găzduit cea de-a XI-a ediţie a Simpozionului academic „Biodiversitate şi dezvoltare durabilă”, organizat de Asociaţia Pentru Dezvoltare Durabilă „OPTIM” Botoşani, condusă de profesorul Constantin Corduneanu.

Pornind de la alimente contrafăcute, ca varză din amidon produsă în chiuvetă, mazăre din boabe de soia cu metabisulfit, ouă din gelatină şi chimicale, orez din plastic şi răşini industriale, carne de vită contrafăcută, ulei de măsline care este de fapt ulei de palmier, pâine neagră din făină albă colorată sintetic, tăieţei cu parafină şi coloranţi artificiali, lapte şi produse lactate falsificate, câţiva liceeni de la Liceul Pedagogic au încercat să producă şi ei în laboratorul şcolii astfel de ciudăţenii nesănătoase, precum mazărea colorată sintetic sau  produse lactate contrafăcute. Elevii Izabela Teodora Bursuc, Ruben Grindei, Andreea Radeş, coordonaţi de profesorii Roxana Vatafu, Olivia Gornea şi laborantul Ana-Maria Cumpătă, au lansat şi un site interactiv. Ei au prezentat rezultatele demersurilor lor la simpozionul academic găzduit de Liceul „Dimitrie Negreanu”.

Un juriu compus din importante personalităţi ale mediului academic, în frunte cu profesor doctor Ioan Moglan, de la Facultatea de Biologie a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, a hotărât decernarea premiului I, „Rucsacul verde”, oferit de Centrul Europe Direct Botoşani, proiectului prezentat de elevii de la Liceul Pedagogic şi denumit „Alimente sintetice într-o lume virtuală”. Un alt premiu, „Şepcuţa europeană”, a fost oferit elevilor Ana Maria Avram, Diana Matei şi Andreea Prepeliţă, coordonaţi de profesorii Gabriela Corduneanu, Diana Cărbunaru şi Violeta Nanu, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, care au prezentat comunicarea „Eco-turism urban la Botoşani”, un interesant tur al municipiului Botoşani, incluzând clădiri reprezentative şi vestiţii arbori de tisa. La categoria elevi de gimnaziu trofeul simbolic „Joc Europa” a fost adjudecat de un ieşean, Alexandru Teodor Balan, clasa a IV-a, coordonat de profesorul Carmen Martiniuc de la Şcoala Gimnazială „B.P. Haşdeu”. Alexandru a adaptat pentru tema aleasă, „Biodiversitatea”, jocul Minecraft care se poate dezvolta cu echipe întregi de tineri creatori.

Simpozionul a mai inclus un şir de comunicări de înaltă ţinută ştiinţifică. Spre exemplu, desenele după microscop efectuate de lector doctor Alin Popovici de la Facultatea de Biologie a Universităţii ”Al. I. Cuza” din Iaşi. Desenele au fost  trimise la o importantă publicaţie ştiinţifică americană. Redactorul şef al acesteia a socotit desenele imposibil de realizat de o mână umană, drept pentru care cercetătorului ieşean i-au trebuit doi ani să refacă experimentul şi să dovedească adevărul.

 

2.

Rezultate deosebite pentru elevii Liceului Pedagogic

 

Elevii Liceului Pedagogic “Nicolae Iorga” Botoşani au obţinut premii importante la Olimpiada de Pedagogie-Psihologie, organizată la Arad, competiţie destinată elevilor liceelor pedagogice. Aceste rezultate deosebite au clasat liceul botoşănean pe locul trei, dintr-un număr de 41 de licee pedagogice.

 

Rezultatele obţinute Olimpiada de Pedagogie-Psihologie:

- Andreea Daniela Prepeliţă, clasa a IX-a A, Introducere în pedagogie. Teoria şi metodologia curriculumului, Premiu special, profesor coordonator Cristina Manolache

- Daniela Andreea Poleac, clasa a IX-a B, Introducere în pedagogie. Teoria şi metodologia curriculumului, premiu special, profesor coordonator Viorica Corolea

- Alexandra Grosu, clasa a X-a A, Teoria şi practica instruirii şi evaluării, premiul I, profesor coordonator Viorica Corolea

- Bianca Florina Petrescu, clasa a X-a B, Teoria şi practica instruirii şi evaluării, premiul II, profesor coordonator Marilena Mardare

- Andra Lozneanu, clasa a X-a A, Psihologie generală, menţiune, profesor Viorica Coroblea

- Tedora Palade, Psihologie generală, premiu special, profesor coordonator Marilena Mardare.

 

 
 
Vizualizari: 878. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 1 vot
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Suferi o vreme cu Cielo, dar şi când creşte ăsta micu’, se schimbă treaba fundamental.
  Parerea mea:
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: °C.
  La noapte: °C.
  Maine: °C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6606 lei
  USD:   3,7828 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Sport Editorial Puls Ultima ora
  Invatamant Bancul Zilei Mozaic