Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Credeţi că greva pentru salarii a angajaţilor din Sănătate este justificată?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Invatamant

Laurianul, printre cele mai bune licee francofone

Invatamant - Irina SIMINICEANU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


 Reprezentanţii Colegiului Laurian continuă participările la forumuri şi simpozioane internaţionale pe teme de educaţie.

 

O echipă de profesori ai Colegiului Naţional „A.T. Laurian” a participat de curând la cel de-al II-lea Forum regional LabelFrancÉducation - cea mai importantă marcă internaţională de recunoaştere a înaltei calităţi în cadrul procesului de instruire în limba franceză. Evenimentul a avut loc la Sibiu şi a reunit reprezentanţii a 40 de instituţii de învăţământ bilingve din nouă ţări situate în Europa Centrală, de Est şi Baltică. Laurienii din Botoşani s-au bucurat de compania şi bunele practici ale colegilor lor din Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Letonia, Polonia, Republica Moldova, România, Slovacia şi Ungaria.

Organizat de o serie de instituţii româneşti şi franceze, printre care Ambasada Franţei şi Institutul Francez din România, Ministerul Francez al Europei şi Afacerilor Externe, TV5MONDE şi Centrul Internaţional de Studii Pedagogice, forumul a oferit contextul pentru schimburi de idei, experienţe, resurse şi instrumente de lucru inovatoare între reprezentanţii liceelor membre ale reţelei şi cei ai instituţiilor franceze care administrează această marcă publică de prestigiu.

Plecând de la modelele de bune practici ale LabelFrancÉducation, participanţii au creionat noi tendinţe regionale în materie de educaţie şi au căutat soluţii pentru dinamizarea celor deja încercate.

S-au dezbătut strategii de cooperare educativă regională, scopurile concrete ale învăţământului bilingv şi provocările profesionale actuale ale profesorilor de franceză. Însoţită de inspectorul şcolar Constantin Giosu, delegaţia laurienilor i-a inclus pe directorul Mihaela Prăjinariu şi profesorul Gabriela Mangîr, cea care coordonează profilul bilingv franceză al colegiului botoşănean.

 

Prezenţă şi la un megasimpozion la Istanbul

 

Schimbul de experienţă de nivel internaţional nu s-a oprit aici, profesorul Gabriela Mangîr participând zilele trecute la un megasimpozion organizat de Liceul Francez „Saint Benoit” din Istanbul. Profesorul laurienilor a prezentat, în faţa a numeroşi colegi din Asia, ţările arabe şi europene, metodele inedite şi moderne folosite la Botoşani pentru învăţarea limbii franceze. „S-au cerut detalii, s-au pus întrebări şi s-au cerut colaborări, ceea ce m-a făcut să cred că prezentarea noastră a fost un succes. O valorizare a activităţii de un an de zile a echipei pedagogice de la profilul de bilingv franceză din Laurian”, a explicat profesorul botoşănean.

Proiectul prezentat a arătat cum noile tehnologii de comunicare pot fi utilizate în cadrul orelor de franceză şi discipline non lingvistice: jocuri didactice online, exerciţii şi teste pot fi accesate şi realizate de elevi de pe telefonul propriu, reţeaua creată fiind dirijată de pe computer de către profesor.

- Irina SIMINICEANU

 
 
Vizualizari: 443. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: La Botoșani molozul nu e trecut ca gunoi, că au uitat să-l treacă. Așa că îl deghizează fiecare cum poate.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: 0°C.
  La noapte: -7°C.
  Maine: 0°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6650 lei
  USD:   3,7930 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Actualitate National International Sport
  Editorial Puls Ultima ora
  Invatamant Bancul Zilei Caleidoscop Mozaic