Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Ar trebui ca în şcoli să se facă educaţie sexuală?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Invatamant

Concurs educaţional despre Uniunea Europeană

Invatamant - Virginia CONSTANTINIU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Pe 24 aprilie, a fost la Botoşani o echipă de organizatori ai concursului Euro Quiz, derulat de Reprezentanţa Comisiei Europene (CE) în România. Echipa Euro Quiz a fost formată din Jamilla Azazi şi Natalie Ester. Împreună cu doi reprezentanţi ai Centrului Europe Direct Botoşani, Radu Căjvăneanu şi Ioana Matfeev, ele au organizat două activităţi de informare sub formă de joc, cu elevi de clasa a VI-a de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Călinescu” Coşula şi Şcoala Gimnazială „Elena Rareş” Botoşani.

În cadrul vizitelor, reprezentanţii Europe Direct au susţinut prezentări interactive despre activitatea Centrului. Au fost distribuite publicaţii din partea Comisiei Europene şi editate de Centrul Europe Direct. Au participat, în total, peste 100 de elevi şi 10 profesori.

„Oaspeţii s-au declarat încântaţi de buna pregătire şi spiritul competitiv al botoşănenilor, invitându-i să se înscrie în număr cât mai mare în competiţie. La rândul lor, elevii şi profesorii au participat cu entuziasm la activităţi şi concursuri, dovedind interes şi o bună cunoaştere a realităţilor europene”, a declarat Radu Căjvăneanu.

Potrivit organizatorilor, concursul Euro Quiz se adresează tuturor elevilor de clasa a VI-a, în cadrul unei campanii educaţionale ce abordează teme de interes cu privire la Uniunea Europeană. Competiţia Euro Quiz este o activitate distractivă şi stimulantă, deschisă elevilor din şcolile gimnaziale din întreaga ţară, prin intermediul căreia Reprezentanţa Comisiei Europene în România se apropie de tinerele generaţii si de familiile acestora. Scopul concursului este de a îmbunătăţi şi de a consolida în rândul elevilor cunostinţele despre Uniunea Europeană, de a dezvolta lucrul în echipă şi capacitatea de rezolvare a problemelor.

Pentru a veni în întâmpinarea elevilor, Comisia Europeană organizează zece vizite în şcolile din ţară, selectate împreună cu inspectorii din Ministerul Educaţiei - vizite ce se vor concretiza cu o întâlnire între reprezentanţii CE şi elevi din clasele a VI-a din şcolile vizitate, dar şi cu cadre didactice. Modelul întâlnirilor este unul informal şi vine în sprijinul elevilor, obiectivul acestora fiind de a spori şi de a consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor.

 
 
Vizualizari: 510. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Cîinele păzeşte maşina, dar dacă apare un câine mai mare, trebuie să aibă unde se ascunde, nu?
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: 15°C.
  La noapte: 13°C.
  Maine: 26°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6225 lei
  USD:   3,9099 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Invatamant Bancul Zilei Caleidoscop