Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Credeţi că Guvernul Grindeanu va putea pune în practică programul cu care PSD a câştigat alegerile?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Magazin

Pârtii din zona Moldovei

Magazin

Moldova nu este renumită doar pentru celebrele mănăstiri care aduna mii de turişti anual, ci şi pentru zonele pentru distracţie şi schi.

 

De ce să alegeţi aglomeraţia din Valea Prahovei, când există şi alte locuri de poveste, pline cu zăpadă şi oferte atractive? Mai ales când acestea suntşi mai aproape de judeţul Botoşani.

În caz că prietenii sau ceilalţi membri ai familiei nu ştiu să schieze (şi nici nu sunt tentaţi să urmeze nişte cursuri de schi), există suficiente zone în care pot patina, se pot da cu săniuţa, pot face snowboarding sau să alunece pur şi simplu pe pârtiile de tubbing.

 

Vatra Dornei

Este de departe cea mai cunoscută staţiune din nordul Moldovei, celebra fiindcă deţine a doua cea mai lungă pârtie deschi din ţară (Dealu Negru, 3 km lungime). De asemenea, pe pârtiile din Vatră Dornei puteţi practica snowboarding-ul, puteţi închiria sânii sau snow-mobile. Şi dacă nici asta nu vă este pe plac, atunci puteţi face „o tură” cu ATV-ul în mijlocul naturii, ca să vă vină cheful de distracţie.

Lăsând la o parte sporturile de iarnă, staţiunea Vatra Dornei este o adevărată oază de linişte, oferită în primul rând cei cinci masivi muntoşi ce o înconjoară: Bistriţa, Călimani, Giumalau, Rodna şi Obcina Mestecăniş.

Amatorii de schi au la dispoziţie patru pârtii: Dealu Negru (3 km, dificultate medie, dotată cu instalaţie de transport telescaun), Parc 1 şi Parc 2 (900 m şi 550 m, dotate cu un baby – schi pentru copii şi un teleski) şi Veveriţă (850 m, nocturnă, zăpadă artificială,schipass).

Cu atâtea sporturi de iarnă, era oarecum normal că staţiunea să fie gazda Serbărilor Zăpezii, eveniment care se organizează în fiecare an în perioada ianuarie – februarie. Atunci este perioada în care Vatra Dornei devine un furnicar de turişti romani şi străini, care vin doar pentru zăpadă şi distracţie.

 

Cârlibaba

Schi sau snowboard puteţi face şi la Cârlibaba, localitatea suceveană aflată la 36 de kilometri distanţă de Vatra Dornei, în care există două pârtii amenajate. Măgura 1 are o lungime de 1 km, o diferenţă de nivel de 207 metri şi un grad mediu de dificultate. Cea de-a doua pârtie din staţiune este Măgura 2, destinată începătorilor datorită gradului său de dificultate (uşoară) şi cu o diferenţă de nivel de 125 metri.

Ambele pârtii sunt dotate cu teleschi, însă niciuna din ele nu are instalaţie de iluminare nocturnă.

 

Câmpulung Moldovenesc

Şi această staţiune a intrat de ceva vreme în atenţia pasionaţilor deschi, în special datorită stratului gros de zăpadă cu care este binecuvântată în fiecare an – între 30 şi 50 cm. Este un atu pe care îl simţi cu plăcere în special în iernile în care Dumnezeu este mai puţin darnic cu noi în privinţa omătului. Autorităţile vor să profite şi ele de acest avantaj, anunţând că intenţionează să construiască în această staţiune din Moldova o pârtie de 4,5 km.

Până atunci însă, aveţi la dispoziţie suficiente pârtii amenajate pentruschi alpin (la Runc – 400 m lungime, pârtie de dificultate medie, dotată cu teleski, şi Rarău – 300 m lungime, dificultate medie, teleski),schi fond şi biatlon (la Bodea). Amatorii de săniuş se pot distra în voie pe pantele din jurul oraşului şi pe dealul Cucoara.

 

Cozla

Cele două pârtii deschi de la Cozla devin atracţia principală a staţiunii din judeţul Piatra – Neamţ, mai ales că – fiind relativ noi – dotările sunt pe măsura unor standarde ridicate: au plase de siguranţă, stâlpi şi parapeţi pentru protecţiaschiorilor, instalaţii pentru zăpadă artificială şi instalaţii pentru nocturnă.

Pârtia Cozla 1 are o lungime de 965 m, un grad de dificultate mediu, diferenţa de nivel fiind de 325 m. Este destinată schiorilor experimentaţi. Pârtia Cozla 2 este mai lungă (2,3 km), dar mai uşoară şi cu o diferenţă de nivel de 260 de metri. Este destinată începătorilor. Staţiunea dispune şi de o pârtie de tubbing, de dimensiuni reduse, dar extrem de atractivă în special pentru copii.

 

Slănic Moldova

În zona de nord a staţiunii Slănic Moldova din judeţul Bacău, amplasată pe versantul nordic al Munţilor Nemira, a fost inaugurată anul acesta o pârtie deschi prevăzută cu telescaun, instalaţie de zăpadă artificială şi nocturnă. Aşa că, dacă vă hotărâţi săschiati pe pârtia de la Slănic Moldova în această iarnă, vă veţi număra printre primii săi turişti.

Este o pârtie de categorie „uşoară”, cu o lungime de aproximativ 1,5 km, 38 de metri lăţime şi o diferenţă de nivel de 240 de metri.

Că locaţie, pârtia din Slănic Moldova se afla în spatele complexului Cerdac din staţiune.

 

Suceviţa şi Malini (Pojorâta)

Moldova este o sursă inepuizabilă de atracţii turistice şi parcă în fiecare an vrea să ne surprindă cu locuri noi. Pârtiile de la Suceviţa şi Pojorâta – Malini sunt mai puţin cunoscute de turişti, însă asta nu le ştirbeşte cu nimic din frumuseţe.

Pârtia din Suceviţa nu este foarte mare, are doar 300 de metri lungime şi un nivel de dificultate uşor, amănunte care o fac să devină perfectă pentru familiile cu copii. Pârtia se afla în spatele hanului Bucovina şi dispune şi de teleski (pe care nu puteţi să contaţi 100%, pentru că nu are un program fix de funcţionare).

Pârtia din comună Malini începe să crească şi ea în popularitate, după ce localitatea a fost blagoslovita cu o pârtie de dificultate medie şi o lungime de 800 de metri (care funcţionează zilnic). Instalaţia de teleski provine din Austria şi are o lungime de 520 de metri.

 

 
 
Vizualizari: 1019. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 1 vot
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Măcar un selfie de la proteste e păcat să nu facem.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: -2°C.
  La noapte: -6°C.
  Maine: -1°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6606 lei
  USD:   3,7828 lei

  Chestionar

  Dacă aţi fi parlamentar de Botoşani, ce proiecte de lege aţi propune dezbaterii publice?

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Joburi Bancul Zilei Mozaic