Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Sunteţi mulţumit de activitatea primarului municipiului Botoşani?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Magazin

Ţară în miniatură expusă la Sibiu

Magazin

Toată România tradiţională se poate vedea într-un singur loc, în Dumbrava Sibiului, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, cel mai mare muzeu etnografic în aer liber din Europa. 

 

Deschis în anul 1967, în Dumbrava Sibiului, ca Muzeu al Tehnicii Populare, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (aşa cum este denumit în prezent), a fost dezvoltat ca o Românie tradiţională în miniatură într-un peisaj natural şi construit care reproduce toate formele de relief importante din România precum şi spaţiul de locuire şi de lucru din zonele rurale. Cu o suprafaţă totală de 96 hectare, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este în prezent cel mai mare muzeu etnografic în aer liber din Europa.

Vizitatorii pot admira peste 400 de monumente de arhitectură şi tehnică populară, iar expoziţia de bază, amenajată iniţial pe 42 hectare şi în curs de extindere, este completată de expoziţii pavilionare şi de depozite de patrimoniu vizitabile.

 

Mori unice în Europa

 

România de la ţară, în miniatură, expusă în Dumbrava Sibiului, înseamnă peste 16.000 de obiecte, peste 400 de construcţii care alcătuiesc un muzeu unic, unde vizitatorii pot vedea cum se trăia la ţară, cum se muncea, dar şi cum se învăţa. În mod inedit, Muzeul ASTRA găzduieşte o şcoală unică în  România. Construită 100% din lemn şi situată în trecut pe un vârf de deal, şcoala din Ticera păstrează urmele a mai bine de un secol de existenţă a comunităţii din Munţii Apuseni. Unice în Europa de Est sunt și două din morile de colecţie din Muzeul ASTRA din Sibiu. Este vorba Moara cu cai din Sâmpetru Mare, judeţul Timiş şi Moara de apă din Topleţ, judeţul Caraş-Severin.

Muzeul sibian este vizitat nu doar de oameni simpli, ci şi de personalităţi culturale şi politice. Unul din oaspeţii de seamă ai Muzeului ASTRA din 2017 a fost, spre exemplu, premierul Luxemburgului.

"Muzeul ASTRA reprezintă o punte între trecut şi viitor, un punct de întâlnire al civilizaţiilor europene, un loc în care Luxemburgul se regăseşte şi în care influenţe diverse se reunesc pentru a crea noi oportunităţi. Am regăsit aici un muzeu care conturează istoria şi patrimoniul românesc, care prezintă legături între trecut şi viitor, lucruri care stau la baza istoriei noastre comune", a scris premierul luxemburghez Xavier Bettel în cartea de oaspeţi a muzeului.

 

Vizitatorii pot închiria trăsuri

 

În Muzeul ASTRA este permis accesul bicicliştilor, dimineaţa între orele 8 şi 10 şi seara între orele 18 şi 20. Vizitatorii care doresc să se plimbe prin muzeul sibian cu câinii o pot face în acelaşi interval ca şi bicicliştii, dar numai dacă câinii sunt de talie mică sau medie şi sunt ţinuţi în lesă. În sezonul cald, vizitatorii pot închiria o trăsură trasă de cai, cu vizitiu, cu 30 de lei, pentru jumătate de oră. Acelaşi tarif este şi iarna, pentru închirierea unei sănii. Muzeul din Dumbrava Sibiului este unul din puţinele locuri de acest gen, în care se pot închiria trăsuri pentru evenimente speciale (nunţi, botezuri). O trăsură albă de mireasă, cu două locuri, se poate închiria cu 150 de lei, pe oră, iar una mai mare, de şase locuri, cu 200 de lei, pe oră.

 

 
 
Vizualizari: 552. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 1 vot
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Aşa se face bradul după ce stingi nişte incendii.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: -2°C.
  La noapte: -8°C.
  Maine: -2°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6650 lei
  USD:   3,7930 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Bancul Zilei Mozaic