Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Consideraţi că ar trebui să se renunţe definitiv la taxele auto?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria National

Încă două zile de ger

National

Vremea va fi geroasă până mâine, cu temperaturi minime de până la -17°C şi precipitaţii mixte combinate cu viscol puternic ce vor favoriza apariţia poleiului în judeţele Tulcea şi Constanţa, potrivit directorului general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu. Vremea se va ameliora, însă, la sfârşitul săptămânii, iar temperaturile vor creşte. „Codul portocaliu va deveni în toată ţara cod galben începând din această seară (n.r. - aseară) şi până în data de 12 ianuarie, ora 10:00, pentru că vom mai avea vreme rece, noaptea temperaturile coborând între -17°C şi -10°C, ceea ce înseamnă că până în 12 ianuarie nopţile vor fi extrem de geroase. În judeţele Tulcea şi Constanţa, în special în a doua parte a acestei nopţi, precipitaţiile mixte, combinate cu viscolul puternic, vor favoriza depunerea de polei”, a declarat directorul general ANM.

Ea a adăugat că vremea se va ameliora la sfârşitul săptămânii, astfel încât, în cursul zilei de duminică, temperaturile vor putea ajunge până la 7°C, 8°C. „Pentru sfârşitul de săptămână veştile sunt bune, pentru că vremea va intra într-un proces de ameliorare din perspectiva regimului de temperaturi, vorbind de la o perioadă foarte geroasă, la valori care să se încadreze pentru joi la cel mult -13°C în zonele din estul Transilvaniei, până la valori chiar pozitive în cursul zilei de duminică, cel mult 7°C, 8°C, însă vor fi posibile intervale cu precipitaţii mixte”, a mai spus directorul ANM.

 

Sloiuri de gheaţă pe Dunăre

 

Două treimi din suprafaţa Dunării este acoperită de sloiuri de gheaţă.

Un reprezentant al Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a subliniat că debitul Dunării a avut o valoare de 2.450 de metri cubi pe secundă, mult sub jumătate din media multianuală a lunii ianuarie. „Astăzi (n.r. - ieri), debitul Dunării la intrarea în ţară a avut valoarea de 2.450 de metri cubi pe secundă, valoare care este mult sub jumătate din media multianuală a acestei luni. Formaţiunile de gheaţă sunt în extindere şi intensificare. Avem peste 60-80% din suprafaţa apei acoperită cu sloiuri şi avem blocaje de gheţuri pe braţul Sfântul Gheorghe”, a declarat reprezentantul INHGA.

Debitul la intrarea în ţară va continua să scadă şi va atinge o valoare minimă de 2.150 de metri cubi pe secundă. „Ca şi prognoză, debitul la intrarea în ţară va continua să scadă, atingând o valoare minimă de 2.150 de metri cubi pe secundă faţă de o normală a acestei luni de 4.950. Mai mult, începând de mâine, 11 ianuarie, este posibilă apariţia podului de gheaţă pe anumite sectoare în aval de Calafat, cu probabilitate mai mare în aval de Călăraşi şi în Delta Dunării”, a mai spus oficialul INHGA.

 
 
Vizualizari: 762. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Decât să cari laptele şi să îngheţe, mai bine mergi cu recipientul în original.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: -2°C.
  La noapte: -6°C.
  Maine: -1°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6606 lei
  USD:   3,7828 lei

  Chestionar

  Dacă aţi fi parlamentar de Botoşani, ce proiecte de lege aţi propune dezbaterii publice?

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Joburi Bancul Zilei Lumea digitala Mozaic Monitorul femeilor