Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Ar trebui ca valoarea taxei de salubrizare să fie calculată în funcţie de cantitatea de deşeuri colectate selectiv de fiecare gospodărie?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria National

Dragnea, înfundat de fostele angajate PSD

National

Procurorii DNA au trimis la Curtea Supremă, în procesul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, un volum plin de înregistrări telefonice şi ambientale. Funcţionarii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman au fost interceptaţi, cu mandat de la judecători, atunci când încercau să falsifice actele în cazul celor două secretare PSD care au fost angajate fictiv în cadrul instituţiei de stat, scrie Adevărul.

De asemenea, cele două angajate fictiv, Adriana Botorogeanu (48 de ani) şi Anisa-Niculina Stoica (43 de ani), au recunoscut infracţiunile în faţa procurorilor.

Adriana Botorogeanu a fost angajată la DGASPC aproape opt ani, în perioada 20 iulie 2005 - 31 decembrie 2013, dar nu a călcat o oră pe la birou, deoarece muncea la sediul PSD. Potrivit propriei mărturii, Botorogeanu a lucrat în perioada 1994-2004 la diferite birouri parlamentare, ale unor deputaţi şi senatori de Teleorman, care făceau parte din PSD. În 2004, când PSD a intrat în opoziţie, Botorogeanu a continuat să lucreze la secretariatul organizaţiei de partid, dar era plătită de Fundaţia pentru Politici Social Democrate Teleorman. Ea a fost angajată pentru o scurtă perioadă la societatea Tel Drum - despre care presa a dezvăluit că ar fi controlată de Dragnea. Botorogeanu a mai povestit procurorilor că a dat concurs la DGASPC şi a fost angajată. „Am mers la DGASPC doar prima zi după angajare şi doar ocazional, însă am început să îmi continui activitatea la sediul organizaţiei Judeţene a PSD Teleorman”, a explicat Botorogeanu. Cu toate acestea statul i-a plătit acesteia drepturi salariale de 75.593 de lei.

Cealaltă angajată a DGASPC care nu a dat o zi pe la serviciu, dar a fost plătită din banii statului, Anisia Niculina Stoica, a fost dansatoare în cadrul Ansamblului „Burnasul” din Teleorman şi a activat în cadrul Organizaţiei de Tineret a PSD Alexandria. Ulterior, ea s-a angajat la un ziar local, apoi a muncit la biroul de presă al PSD Teleorman. Stoica a fost angajată la DGASPC timp de patru ani, 22 mai 2006-27 decembrie 2010, perioadă în care a lucrat doar la PSD. „Nu cunosc cu exactitate motivul pentru care s-a recurs la această soluţie, însă datorită faptului că nu am putut fi remunerată de la organizaţia politică la care mi-am desfăşurat activitatea, preşedintele organizaţiei judeţene Teleorman din acea perioadă, Liviu Nicolae Dragnea, care deţinea şi funcţia de preşedinte al CJ Teleorman, a luat hotărârea ca pentru o perioadă temporară, până se va găsi o soluţie de angajare efectivă a mea în cadrul organizaţiei PSD Teleorman, să fiu angajată în funcţia de referent în cadrul DGASPC Teleorman, instituţie ce se afla în componenţa şi subordinea CJ Teleorman”, a explicat Stoica.

Statul i-a plătit femeii drepturi salariale de 33.019 lei.

Jenica Dumitru, şefa Serviciului Resurse Umane din DGASPC Teleorman, a recunoscut şi ea acuzaţiile în faţa procurorilor DNA, explicând că le-a acoperit pe cele două membre PSD pentru a nu-şi pierde locul de muncă.

 

Dragnea: „Sunt declaraţii mincinoase”

 

Liviu Dragnea a respins acuzaţiile aduse de fostele angajate ale PSD, susţinând că sunt „două declaraţii mincinoase obţinute în condiţii suspecte la DNA”.

Liviu Dragnea este judecat pentru abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. În acest caz, sunt trimişi în judecată mai mulţi şefi şi angajaţi din cadrul DGASPC, printre care fosta directoare Floarea Alesu şi fosta soţie a liderului PSD, Bombonica Prodana. Următorul termen de judecată: 14 februarie 2017.

Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe şefii DGASPC Teleorman să le angajeze fictiv şi să le menţină în funcţii pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu şi Anisa-Niculina Stoica. Pentru că pesedistele nu au dat în toţi anii în care au fost angajatele Direcţiei nicio zi pe la birou, deşi aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit.

 
 
Vizualizari: 2245. |   Noteaza articolul :
 • Currently 4.43/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 4.4 din 7 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

 • 1. de Romy65:
  Din acest motiv era graba de adoptare a Ordonantei 13/2017 si pragul prejudiciului de 200.000 lei ! Ahammm...
  2017-02-11, 12:49:20
 • 2. de emilpop:
  Du-te Dragnea! Te așteaptă Năstase să jucați un Popa prostu.
  2017-02-11, 17:21:17

Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

Autentificare:
Am uitat parola
Inregistrare
Tine-ma minte
Poza Zilei: Dacă te poziţionezi corect, poţi vedea chiar şi semnele de circulaţie.
Parerea mea:
Program Filme CineGlobe
Diverse: Horoscop

Vremea:
Acum: -2°C.
La noapte: -6°C.
Maine: -1°C. Detalii »

Curs valutar:
EUR:   4,6606 lei
USD:   3,7828 lei

Chestionar

Dacă aţi fi parlamentar de Botoşani, ce proiecte de lege aţi propune dezbaterii publice?

Raspunsuri »
Chestionare vechi »
Sumarul editiei: