Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Cine credeţi că este vinovat pentru că suspecţii în marele dosare de corupţie fug din ţară?
Judecătorii
Anchetatorii
Politicienii
Serviciile secrete
Nu ştiu

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Sport

Şeful FRF chemat la audieri

Sport

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a fost chemat ieri la Secţia 9 de poliţie din Capitală ca urmare a unei plângeri penale intentate de patru foşti angajaţi federali, Dumitru Mihalache, fostul director de competiţii, Marin Bucurescu, Alexandru Stici şi Marcel Paraschiv. Toţi reclamă că au fost destituiţi abuziv din funcţii şi nu le-au mai fost plătite restanţele salariale.

Mihalache a fost concediat de Burleanu în iunie 2014 şi a intentat o acţiune în  instanţă, pierdută ulterior la Tribunal, dar câştigată în cele din urmă la Curtea de Apel în 24 noiembrie 2016. A câştigat dreptul de a primi 22 de salarii din partea FRF, dar a obţinut şi decizia de a fi repus în aceeaşi funcţie de către Federaţie. FRF trebuia să pună în vigoare în 15 zile hotărârea instanţei, dar nu a făcut asta, iar în ianuarie 2017 Mihalache a făcut plângere penală împotriva lui Burleanu.

Preşedintele FRF a fost chemat abia acum să dea declaraţii, dar între timp Federaţia i-a plătit câteva salarii restante lui Mihalache. În septembrie 2017, FRF a fost executată silit pentru plata tuturor restanţelor salariale către foştii angajaţi.

În plus, executorul judecătoresc verifică în prezent actele contabile ale FRF, pentru că aceasta ar mai avea de plătit nişte diferenţe salariale. Acum se stabilesc şi dobânzile pe care FRF urmează să le plătească pentru întârzierea plăţilor respective. „Am făcut de mult plângerea penală, încă din ianuarie 2017, dar probabil că nu s-a prezentat şi abia acum s-a dus. Una este problema cu nerespectarea punerii în vigoare a unei hotărâri judecătoreşti definitive şi alta este acţiunea de acum, în care contabilii şi executorii judecătoreşti calculează dobânzile aferente acelor întârzieri. Eu vreau prima de calificare pentru Euro 2016, el şi-a dat 92.000 de euro primă. Dacă pe mine mă reîncadrau, meritam şi eu o primă. În locul meu, au angajat alţi patru-cinci oameni care au luat primă. Vreau şi eu primă. Nu am cerut o sumă fixă, dar să vedem ce stabilesc executorii judecătoreşti şi experţii contabili”, a declarat Dumitru Mihalache.

„Sunt doi foşti angajaţi care au depus o plângere la adresa FRF pe motiv că n-au primit salariile cerute în instanţă. E fals, ei au fost şi în concediu. Între timp ei s-au reintegrat, şi-au primit toate drepturile. Sunt doar câteva elemente pentru a mi se pune beţe în roate. Am stat două ore aici. În urma acestei întâlniri, vom pune la dispoziţie informaţiile care ni se vor cere”, a spus Burleanu la ieşirea de la audieri.

 
 
Vizualizari: 772. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: După legea asta care a mărit salariile, parcă şi oamenii de zăpadă se uită mai urât.
  Parerea mea:
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: -2°C.
  La noapte: -7°C.
  Maine: -1°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6606 lei
  USD:   3,7828 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei: