Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Credeţi că România ar fi avut alt curs dacă în 89 regele Mihai ar fi preluat conducerea statului?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Ultima ora

LOCAL: Astăzi - Sfântul Ierarh Nicolae

Ultima ora

Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai populari sfinţi din calendar şi este sărbătorit pe 6 decembrie. Acest sfânt s-a evidenţiat prin bunătate deosebită faţă de cei săraci, ocrotitor al fetelor, ajutător al familiilor numeroase, apărător al celor oropsiţi şi asupriţi şi călăuzitor pentru cei care se află în călătorie, pe uscat sau pe ape.

Sfântul Nicolae a trăit în secolul IV în Asia, fiind arhiepiscop în localitatea Mira Lichiei. Tradiţia de a ne face daruri unii altora, de a bucura pe copii în noaptea de Sfântul Nicolae se păstrează încă de atunci. Contemporanii Sfântului Nicolae au preluat de la acesta obiceiul de a oferi daruri. Sfântul Nicolae este cunoscut ca fiind "făcător de minuni" deoarece la rugăciunile lui puternice s-au făcut multe minuni.

Pe vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximian, Sfântul Nicolae a luat atitudine fermă şi împotriva cultelor păgâne, fapt pentru care a fost închis. El a fost eliberat la venirea la tron a lui Constantin cel Mare. După o viaţă plină de vrednicii, a trecut la cele veşnice pe 6 decembrie 343, sfintele sale moaşte petrecând o vreme la Mira (până în secolul VIII), apoi la Bari – Italia. Din anul 1967, o parte din ele au fost readuse în Orient, la Constantinopol.

Poporul român are mare evlavie faţă de Sfântul Nicolae, în România fiind foarte multe biserici şi mănăstiri care-l au drept ocrotitor. Cultul Sfântului Nicolae a reprezentat o trăsătură specifică a evlaviei ortodoxe a poporului român.

Multe biserici din judeţ îşi cinstesc astăzi ocrotitorul. Botoşănenii sunt aşteptaţi la Mănăstirea Popăuţi, la slujba prilejuită de hramul Bisericii „Sfântul Nicolae”, dar şi la Biserica „Sfântul Nicolae” (aflată pe Strada Petru Rareş, lângă Şcoala 1). Astăzi este o zi deosebită şi pentru cadrele didactice şi elevii de la această şcoală, unitatea avându-l drept ocrotitor tot pe acest sfânt iubit de credincioşi.

 
 

Ultima modificare: 07:08:45

Vizualizari: 3168. |   Noteaza articolul :
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  |  Nota curenta: 5.0 din 2 voturi
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Se afişează deja preţurile la mici pentru la anul.
  Parerea mea:
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: -5°C.
  La noapte: -11°C.
  Maine: -7°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6552 lei
  USD:   3,7813 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Bancul Zilei Caleidoscop Lumea digitala Mozaic