Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Credeţi că ar trebui redus numărul ministerelor din guvern?
Da
Nu
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Ultima ora

LOCAL: Nemulţumiri de la plata cu întârziere a salariilor în sistemul de învăţământ

Ultima ora

Anul 2018 a început cu nemulţumiri în rândul angajaţilor din sistemul educaţional. Acestea pleacă de la plata salariilor cu o întârziere de câteva zile din cauză că din acest an din circuitul plăţilor au fost scoase primăriile. Unele cadre didactice susţin că nu au fost anunțate de această modificare şi vor avea probleme cu plata ratelor la bănci.

"Fondurile salariale se repartizează prin Inspectoratele Școlare la toate unitățile de învățământ de masă conexe și învățământ special. În luna ianuarie plata se va face din momentul deschiderii creditului de către Ministerul de Finanțe la Trezoreria Județeană. Toate documentele pentru deschiderea de credite pe fiecare unitate de învățământ sunt pregătite pentru a se efectua plățile. Nu aveam în baza a ce să îi informăm pentru că nici noi nu am primit la rândul nostru o informare scrisă în acest sens. În luna martie, anul trecut, a fost emis un ordin de ministru prin care se înștiințau unitățile de învățământ că începând cu 2018 ziua de salariu se va schimba, va fi undeva în jurul datei de 14, de atunci până acum noi nu am mai primit nimic. Salariile vor fi plătite de Ministerul Educației prin Inspectorat", a declarat astăzi Ciprian Manolache, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Potrivit acestuia, începând cu anul 2018 din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educației Naționale se asigură pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat finanțarea cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani stabilite prin lege, inclusiv plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială precum și contribuțiile aferente acestora și diferențele salariale prevăzute la art. 1 și 2 din Legea educaţiei privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011.

Primăriile au rămas cu obligaţia de a asigura fonduri pentru funcţionarea unităţilor de învăţământ, de la lucrări de reparaţii, asigurarea materialelor necesare desfăşurării activităţii, până la plata facturilor la utilităţi.

 
 

Ultima modificare: 10:55:08

Vizualizari: 3084. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Nişte gospodari s-au apucat de făcut o groapă nouă de gunoi la ieşirea din oraş.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: 11°C.
  La noapte: 13°C.
  Maine: 20°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6606 lei
  USD:   3,7886 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Auto Bancul Zilei Caleidoscop Mozaic