Prima pagina:

prima pagina

Sondaj: Cine credeţi că va câştiga războiul din cadrul PSD?
Tabăra lui Liviu Dragnea
Tabăra lui Mihai Tudose
Nu ştiu
Nu mă interesează

Comentarii »
Sondaje vechi »

Autentificare: Autentifica-te cu Facebook

sau
foloseste contul creat pe site-ul Monitorul
Tine-ma minte
Am uitat parola
Inregistrare
Newsletter:

Abonează-te la newsletter-ul nostru zilnic.

Detalii »

Contact: Aleea Mihail Kogalniceanu 4 , Botosani
Telefon:
0231 515053
Fax
0231 515130
E-mail: monitorul(a) monitorulbt.ro
polivalenta
pressshop
Coalitia pentru o presa curata


« Alte stiri din categoria Ultima ora

LOCA: Mii de botoşăneni aşteptaţi la Fisc sub ameninţarea sancţiunilor

Ultima ora

Câteva mii de botoşăneni sunt aşteptate la Fisc pentru a depune Formularul 600- documentul ce va permite determinarea contribuţiei de asigurări sociale (CAS) şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS). Declaraţia trebuie depusă până pe 31 ianuarie de acei botoşăneni care în anul 2017 au realizat un venit lunar de minim 1.900 de lei din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiţii, precum şi venituri din alte surse.

 

Numărul exact al celor ce trebuie să ajungă la ghişeele fiscului local sau să trimită prin poştă Formularul 600 nu poate fi decât aproximat la această oră în funcţie de declaraţiile de venit realizat înregistrate anul trecut. Din cei aproximativ 6.500 de botoşăneni care au depus până în luna mai 2017 acest document, acum trebuie să depună Formularul 600 doar cei care au înregistrat venituri lunare peste plafonul salariului minim pe ţară. În urma declaraţiei, Fiscul va emite deciziile de impunere, iar contribuabilii vor trebui ulterior să plătească noile cote conform documentelor primite acasă.

 

Documentul deocamdată poate fi depus la ghişee şi trimis prin poştă cu confirmare de primire, iar promisiunile ANAF-ului central anunţă că începând cu 15 ianuarie va putea fi depus şi în variantă digitală, de pe portalul www.anaf.ro.

Modificările Codului Fiscal intrate în vigoare de la 1 ianuarie arată o cotă a CAS crescută la 25%, şi o alta a CASS ajunsă la un procent de 10%. 

Contribuabilii care în 2017 nu au atins plafonul de venituri lunar de 1900 de lei nu sunt obligaţi să depună Formularul 600, dar pot opta pentru depunerea acestuia dacă doresc să se asigure în sistemul de sănătate şi în cel de protecţie socială. Reprezentanţii ANAF avertizează, însă, că depăşirea termenului de 31 ianuarie pentru cei care au obligaţia de depunere va atrage sancţiuni.  

 
 

Ultima modificare: 15:36:39

Vizualizari: 2727. |   Noteaza articolul :
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Comentarii

Monitorul de Botosani nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

  Pentru a putea posta comentarii pe marginea subiectului trebuie sa fii autentificat!

  Autentificare:
  Am uitat parola
  Inregistrare
  Tine-ma minte
  Poza Zilei: Avantajul e că, după ce se umple cu gunoaie, încape cu totul în tomberon.
  Parerea mea:
  Program Filme CineGlobe
  Diverse: Horoscop

  Vremea:
  Acum: -6°C.
  La noapte: -5°C.
  Maine: 0°C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR:   4,6650 lei
  USD:   3,7930 lei

  Chestionar

  Raspunsuri »
  Chestionare vechi »
  Sumarul editiei:
  Bancul Zilei Mozaic