8 + eleven =

A password will be e-mailed to you.

Materialele de construcție sunt printre cele mai importante lucruri care conferă siguranța și calitatea dorite pentru ridicarea sau renovarea unei case și, în plus, contribuie semnificativ și la aspectul final al lucrării.

Așadar, este foarte important ca, atunci când vine vorba despre materialele de construcție, să acordăm o atenție specială câtorva sfaturi care ne pot ajuta să facem cele mai bune alegeri.

Acest lucru este valabil inclusiv pentru materialele destinate acoperișului – piesa de rezistență a oricărei construcții, cel puțin din punct de vedere estetic, dacă din punct de vedere ingineresc nu câștigă o asemenea titulatură.

Astfel, înainte de toate trebuie să stabilești ce tip de acoperiș alegi:

 • acoperiș din țiglă metalică
 • acoperiș din țiglă ceramică
 • acoperiș din șindrilă bituminoasă
 • acoperiș din tablă fălțuită

Și pentru că, dintre toate acestea, țigla metalică este cea mai populară alegere la ora actuală, îți vom da câteva sfaturi care să îți pot fi de folos în alegerea acestui tip de material.

Astfel, mai întâi de toate, dacă îți dorești un acoperiș din țiglă metalică, regula numărul 1 este să te asiguri că alegerea pe care o faci întrunește toate condițiile importante din punct de vedere calitativ și estetic, pentru a nu întâmpina niciun fel de probleme ani buni după terminarea casei.

Materia primă – ce caracteristici trebuie să aibă?

La fel ca în cazul oricărui material de construcție, și atunci când vine vorba despre alegerea țiglei metalice pentru acoperiș primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este materia primă din care aceasta este confecționată.

În funcție de acest criteriu, acoperișul tău ar putea fi mai rezistent sau mai puțin rezistent, mai aspectuos sau mai puțin aspectuos ș.a.m.d.

Iată câteva dintre caracteristicile și avantajele pe care ar trebui să le întrunească, respectiv să le asigure o țiglă metalică de calitate:

 • protecție UV;
 • protecție împotriva coroziunii;
 • rezistență în timp a culorii;
 • rezistența la zgârieturi;
 • durabilitate la temperaturi ridicate (chiar și de până la 100˚C);
 • proprietăţi anti-alunecare la deplasarea pe acoperiș în momentul montării și al manevrării.

Optează pentru un sistem complet de învelitoare, de la același producător

Pentru că acoperișul unei construcții nu presupune doar montajul țiglei metalice, ci și a unui sistem pluvial pe măsură, este foarte indicat ca acesta să fie achiziționat – alături de toate accesoriile aferente – de la același producător de la care este cumpărată și țigla.

Motivul este unul cât se poate de simplu: în acest fel poate fi evitat riscul apariției unor probleme tehnice sau estetice precum îmbinarea precară a elementelor sau existența unor diferențe sesizabile de nuanțe între produse.

Un sistem complet pentru acoperiș trebuie să fie format din:

 • țiglă metalică;
 • sisteme de jgheaburi și burlane;
 • elemente de tinichigerie;
 • alte accesorii necesare montării acoperișului, precum coame, dolii, frontoane, opritori de zăpadă etc.

În concluzie, acoperișurile din țiglă metalică sunt, într-adevăr, tot mai populare, iar asta datorită costurilor ceva mai accesibile spre deosebire de țigla ceramică, spre exemplu, și a calității ridicate pe care acest tip de țiglă o poate garanta oricărui acoperiș.

Cu toate acestea, nu doar prețul țiglei metalice trebuie luat în considerare atunci când ne aflăm în situația în care trebuie să cumpărăm un astfel de produs, ci – mai important decât atât – trebuie să ținem cont de caracteristicile materie prime din care acesta este confecționat.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...