sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăActualitateaUFC 257: Conor McGregor vs. Dustin Poirier, revanșa va avea loc după...

UFC 257: Conor McGregor vs. Dustin Poirier, revanșa va avea loc după 7 ani

Luptătorul irlandez Conor McGregor revine în Octagon sâmbătă, urmând să lupte în Abu Dhabi cu americanul Dustin Poirier.

Fostul campion UFC al categoriilor pană și ușoară, Conor McGregor, revine în ring după o pauză de un an de zile. 2020 nu a fost anul său, întrucât Khabib Nurmagomedov i-a refuzat revanșa, iar ulterior sportul rus și-a anunțat retragerea din sport, după moartea tatălui său. Deși avea în plan să se dispute 3 meciuri în 2020, McGregor a luptat doar 40 secunde, învingându-l pe Donald Cerrone. Ulterior, toate planurile sale au fost date peste cap din cauza pandemiei, iar sportivul irlandez și-a anunțat retragerea pentru a doua oară, însă ulterior a revenit asupra acestei decizii.

McGregor l-a învins pe Poirier prin KO tehnic, după 1 minut și 46 de secunde în anul 2014, în cadrul galei UFC 178. De atunci, americanul a câștigat 10 lupte, printre care se numără Justin Gaethje, Max Holloway și Dan Hooker, câțiva dintre cei mai bine cotați luptători ai categoriei. De cealaltă parte, McGregor a devenit cel mai celebru luptător din UFC și primul care cucerește centura la două categorii diferite.

McGregor este favorit cert în această luptă, conform caselor de pariuri, având o cotă de 1.30 pentru victorie, în timp ce Poirier are o cotă de 3.21 la Fortuna. Legat de acest meci se pot juca și anumite pronosticuri inedite, cum ar fi:

  • Câștigătorul meciului va sta pe cușca octogonului până în 30 de secunde după final @ 1.90
  • McGregor îl va provoca pe K. Nurmagomedov la o luptă MMA, după meci, înainte de a părăsi cușca @ 1.60
  • McGregor îl va provoca pe Floyd Mayweather la o luptă MMA înainte de a părăsi cușca @ 20
  • McGregor va avea o papaha (imitându-l pe Khabib) pe cap când intră în cușcă @ 50
  • McGregor își va anunța retragerea la finalul meciului @ 50, etc.

Evident, pentru cei care nu vor putea urmări lupta în direct, singura metodă de afla deznodământul acestor pariuri speciale este de a verifica biletul la Fortuna. În orice caz, bookmakeri sunt aproape convinși că meciul nu se va prin decizie, la finalul celor 5 runde programate, acest pronostic având o cotă de 4.00.

Amândoi sportivii au aceeași vârstă, 32 de ani, dar semnele de întrebare pe care le au specialiștii cu privire la McGregor sunt legat de pauzele sale din ultimii ani. McGregor s-a luptat doar de 3 ori din 12 noiembrie 2016, până astăzi, în timp ce Poirier a disputat nu mai puțin de 8 partide în același interval, fiind învins numai de Nurmagomedov.

Nutriționistul lui McGregor a lăsat să se înțeleagă că irlandezul se află într-o formă excelentă, în mare parte grație cantonamentului de 6 luni efectuat în Portugalia. Acest lucru a fost confirmat de președintele UFC, Dana White, care a confirmat faptul că superstarul se antrenează mult mai serios decât o făcea înainte de meciul pierdut în 2018 în fața campionului rus.

Khabib s-a pronunțat cu privire la acest meci, al cărui câștigător ar urma să se lupte pentru centura UFC la categoria ușoară, conform spuselor sale. Multă lume se gândește însă la un posibil meci de revanșă între McGregor și campionul retras, lucru pe care și-l dorește și Dana White. Nurmagomedov a fost întrebat de un jurnalist rus dacă mai există șanse ca el să revină vreodată în cușcă, dar răspunsul său a fost unul cât se poate de clar: „Nu aș vrea asta”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...