vineri, martie 29, 2024
AcasăAdvertorialCand este momentul sa alegi mobila potrivita pentru casa ta

Cand este momentul sa alegi mobila potrivita pentru casa ta

Schimbarea mobilei din casa ta nu este o actiune pe care o intreprinzi in fiecare zi. De ce? Pentru ca mobila este alcatuita, in general, din piese grele, pe care nu poti si nu vrei sa le muti sau sa le schimbi zilnic. De obicei, mobila este cumparata pentru a ne servi ani de zile si, iar daca vorbim de mobila de calitate, din lemn masiv, aceasta poate fi folosita chiar si de generatiile viitoare. Asadar, cand este momentul sa alegi mobila potrivita pentru casa ta?

In primul rand, este necesar sa amintim cumpararea primei case sau mutarea intr-o noua locatie. Aceasta este o etapa interesanta, dar si cea mai stresanta. O casa noua inseamna, de obicei, o locatie noua, un inceput nou si, ceea ce ne intereseaza cel mai mult, mobilier elegant nou.

A avea nevoie sa amenajezi o noua casa poate parea putin coplesitor. Acest lucru se datoreaza faptului ca este probabil sa ai mult spatiu pe care va trebui sa-l ocupi. De aceea, trebuie sa te asiguri ca alegi mobilierul potrivit. Vei avea nevoie de mobila living, dormitor, bucatarie si, in functie de alte incaperi, va trebui sa alegi si alte tipuri de mobila.

Un alt moment potrivit pentru a schimba mobila este atunci cand te decizi sa renovezi. Multe persoane, atunci cand se hotarasc sa isi renoveze apartamentul sau casa, aleg sa schimbe inclusiv mobila din living. Intotdeauna trebuie sa ne adaptam noului stil al locuintei pentru ca, in caz contrar, nu putem vorbi despre o renovare completa.

Daca pentru o casa noua este putin mai dificil sa alegem mobila, deoarece ne aflam inca pe un teritoriu neexplorat. Pentru o locuinta in care stam de ani de zile, va fi mai simplu, deoarece suntem deja familiarizati cu spatiile si dimensiunile necesare.

Al treilea moment in care trebuie sa schimbam mobila este atunci cand aceasta se deterioreaza. Cum spuneam, in afara de mobilierul din lemn masiv, de foarte inalta calitate, care rezista ani si ani de zile, dar mobila moderna se deterioreaza putin mai repede. De aceea, daca o piesa de mobilier nu mai arata ca la inceput, putem sa o schimba cu alta noua.

Nu este indicat sa pastram piese de mobilier deteriorate din doua motive. Primul ar fi aspectul necorespunzator care va strica intreaga imagine a locuintei noastre. Al doilea ar fi pericolul de ranire. O usa de sifonier poate sa cada sau un raft sa se rupa si sa ne loveasca pe noi sau pe cei din casa.

Acestea sunt cele trei momente in care trebuie sa schimbam mobila. Iata si cateva sugestii de alegere:

1) Nu suprasolicita! Doar pentru ca ai un spatiu gol disponibil, nu inseamna neaparat ca trebuie sa umpli, sa inghesui si sa coordonezi imediat fiecare centimetru patrat. Poti incepe cu piesele individuale, mai degraba decat sa cumperi totul in acelasi timp. Apoi poti adauga restul de piese suplimentare de mobilier, neesentiale.

2) Fii realist! Desi imaginile din revistele de decor arata perfect, daca incerci sa iti aranjezi casa dupa catalog, din pacate s-ar putea sa nu fie chiar atat de simplu. Asta nu inseamna ca un interior uimitor nu este posibil. Retine ca noua casa va fi locuita. Deci, desi nu vei dori ca interiorul sa arate dezordonat, poti reusi totusi ca acesta sa ofere o senzatie primitoare si calda.

A amenaja o casa noua sau o locuinta proaspat renovata este, de asemenea, momentul ideal pentru a te gandi la orice piese de mobilier suplimentare care vor beneficia de noul spatiu. Acum este momentul sa investesti in acea masa extensibila, care poate oferi tuturor un loc, sau acel coltar pentru living la care visezi de cativa ani.

3) O modalitate excelenta de a ramane concentrat pe o camera atunci cand decorezi este sa folosesti grupurile dedicate design-ului interior de pe retelele sociale. In acest fel poti crea un template pentru fiecare camera. Este, de asemenea, o modalitate excelenta de a-ti face o idee despre modul in care piesele de mobilier pe care le-ai selectat vor functiona una langa alta. Asa vei avea o sursa de inspiratie pentru modul in care iti doresti sa arate fiecare incapere din casa.

De asemenea, o modalitate de a te asigura ca vei cumpara mai intai esentialul, este sa pui pe hartie bugetul si sa il respecti! Mutarea sau renovarea pot reprezenta actiuni extrem de costisitoare.

Poate fi o idee buna sa stii cati bani trebuie sa cheltuiesti in realitate pentru mobilier inainte de a cumpara acea canapea sau acel dormitor care trece peste buget. Dupa ce stii in ce sume te incadrezi, poti incepe sa faci cumparaturi.

Pentru achizitii inspirate, noi iti recomandam magazinul online mobilaideal.ro.

Aici poti gasi multe tipuri de mobila, de la modele minimaliste, la modele masive si incapatoare, toate la preturi foarte bune.

Si, daca iti mai raman bani, dai si idei, poti ulterior cumpara inclusiv acele piese de mobilier suplimentare aflate pe lista dorintelor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...