spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAdvertorialCum alegi hrana potrivita pentru o pisica mofturoasa?

Cum alegi hrana potrivita pentru o pisica mofturoasa?

Pisicile sunt in mod notoriu niste animale pretentioase la mancare. Uneori, indiferent de efortul depus de stapanii lor iubitori pentru a le oferi cea mai buna mancare, pisicile pur si simplu ignora vasul de hrana. Unele pisici devin atat de selective in ceea ce priveste hrana, incat proprietarii ajung sa le hraneasca manual sau sa gateasca mese speciale. In timp ce acest lucru ar putea functiona, aproape sigur va deveni un obicei pentru pisica ta. Cu siguranta nu iti doresti sa ai o felina dependenta de tine la fiecare masa.

Cea mai mare problema in cazul pisicilor mofturoase este ca nu vor primi nutrientii de care au nevoie pentru a ramane sanatoase. In plus, in cazul in care felina ta trebuie sa isi schimbe dieta din cauza unor afectiuni, va fi destul de dificil sa o convingi sa manance hrana special conceputa pentru nevoile ei.

Care sunt motivele pentru care o pisica refuza sa manance?

Este destul de greu sa determini care sunt motivele pentru care o pisica refuza un anumit tip de hrana. Cu siguranta ai incercat diverse sortimente de hrana, inclusiv mancare umeda pentru pisici, pentru a afla care este preferata felinei tale. Desi, in general, pisicile prefera hrana umeda, aceasta este mult mai costisitoare decat cea uscata. Ideal ar fi sa gasesti crochete gustoase care sa satisfaca nevoile felinei tale. Poti cere sfatul medicului veterinar sau poti incerca hrana uscata de la https://pentruanimale.ro/hrana-uscata-pisici/whiskas, care are o palatabilitate crescuta si este usor acceptata de catre majoritatea pisicilor.

Unul dintre motivele pentru care pisica ta poate refuza hrana, este faptul ca nu i-ai modificat dieta in functie de varsta. Multi proprietari ofera acelasi tip de hrana pisicilor adulte, de teama ca schimbarea le va afecta digestia. Daca nu ii oferi pisicii tale acces la varietate, ea va deveni dependenta de un singur aliment si va refuza sa incerce altceva sau pur si simplu nu va invata ca si alte alimente sunt comestibile.

Pisicile junior ar trebui sa fie hranite cu o varietate de alimente si acest lucru ar trebui sa continue si cand devin adulte. Poti introduce noua hrana treptat, pe parcursul mai multor saptamani. Ocazional, ii poti oferi pisicii tale mancaruri cu textura diferita, pentru a-si largi paleta de gusturi si savori.

Pe masura ce o pisica imbatraneste si devine mai putin activa, nevoia ei de hrana scade in mod natural. Acesta este un alt motiv pentru care pisica ta poate refuza mancarea. Daca ii oferi o hrana foarte gustoasa, cu un miros puternic, in cantitati mai mici pe parcursul unei zile, iti vei ajuta pisica sa mentina un aport alimentar sanatos. Hrana umeda poate fi o alegere mai buna pentru o pisica mai in varsta.

Sfaturi de hranire pentru pisicile mofturoase

Acum ca stii care este hrana potrivita pentru pisica ta, este timpul sa faci tranzitia. Si pentru multe pisici este nevoie de timp. Daca observi o lipsa de interes, rareori este vorba despre calitatea mancarii. Iata cateva sfaturi pentru a-ti ajuta felina sa faca saltul catre o alimentatie mai sanatoasa:

Incepe cu o cantitate mica de hrana – Incepe prin a-i oferi cateva crochete drept gustare. Daca observi ca le accepta cu placere, atunci poti creste treptat cantitatea de crochete no, in timp ce micsorezi cantitatea de hrana anterioara la fiecare masa.

Curata des vasul de hrana – Pisicile urasc sa manance dintr-un vas murdar, asa ca spala-l bine intre mese, mai ales daca a avut un tip de mancare pe care pisica ta l-a refuzat.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...