spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAdvertorialCum construiesti usor o terasa cu decking

Cum construiesti usor o terasa cu decking

Desi multi oameni prefera fiabilitatea si valoarea pe termen lung oferite de acoperisurile inclinate, proprietarii de case de astazi par sa exploreze din ce in ce mai mult optiunile de acoperis plat. Desi acoperisurile inclinate sunt in general mai usor de intretinut si asigura o izolatie mai fiabila, acoperisurile plate sunt avantajoase in felul lor; necesita doar constructie si intretinere mai atenta.

Acoperisurile plate sunt incredibil de versatile si multi proprietari aleg sa-si transforme sectiunile de acoperis plat in terase cu decking. In functie de locatia si climatul casei, o terasa de acoperis poate fi un plus fantastic pentru o casa, adaugand utilitate si sporind valoarea proprietatii. Daca va ganditi sa construiti un acoperis sau v-ati saturat de reparatii acoperis, exista cateva lucruri de care trebuie sa aveti in vedere pentru a va proteja investitia.

Pregatirea

Inainte de a instala o tabla de acoperis, trebuie sa va asigurati ca acoperisul este stabil si rezistent la intemperii. Acoperisul trebuie sa poata sustine cel putin 100kg pe metru patrat. Deoarece majoritatea deckingului de acoperis sunt structuri „plutitoare” care stau deasupra acoperisurilor plate, este esential sa va asigurati ca aveti o hidroizolatie buna. Deci trebuie sa impermeabilizati acoperisul de sub punte pentru a preveni infiltrarea apei in casa.

Va trebui sa instalati o membrana de cauciuc impermeabila pe suprafata pe care intentionati sa construiti puntea. Apoi, instalati „traverse” sau sectiuni, pentru a sustine panourile de pardoseala. Panourile de decking ar trebui sa fie usor de indepartat, astfel incat sa puteti efectua intretinerea membranei de impermeabilizare din cauciuc. Daca nu puteti ajunge la membrana, riscati sa ii lasati sa se deterioreze. In timp, aceasta va deveni o problema costisitoare.

Proiectarea terasei cu decking

Angajati un constructor care sa se ocupe de proiectarea terasei de acoperis. Multi antreprenori care ofera montaj de decking pot oferi doar cateva configuratii pe care le puteti ajusta dupa cum este necesar, in timp ce altii pot crea ceva complet nou si unic pentru casa dvs. Inainte de a fi de acord cu orice lucrare, asigurati-va ca meseriasul pe care l-ati ales are licentele si certificarile necesare si cereti sa vedeti imagini ale proiectelor sale anterioare.

Cand lucrati cu firme de constructii autorizate pentru proiectul dvs. de acoperis, puteti fi sigur ca membrii echipei au pregatirea si experienta pentru a va asigura ca deckingul nu dauneaza acoperisului de dedesubt sau restului casei dvs.

Optiunile de design sunt practic nelimitate atunci cand vine vorba de construirea terasei cu decking pe acoperis. Alegerea lemnului si a pardoselii din surse durabile este o optiune excelenta pentru mediu, iar majoritatea materialelor de constructie ecologice rezista incredibil de bine impotriva uzurii si umezelii. Verificati pentru a va asigura ca designul pe care l-ati selectat si materialele recomandate de constructorul dvs. functioneaza pentru zona dvs. Unele materiale sunt mai susceptibile la deteriorarea apei si la deformare decat altele in anumite climate, asa ca tineti cont de sfaturile profesionistului.

Finisaje pentru terasa

In ciuda tuturor avantajelor constructiei unei terase cu decking pe acoperis, este esential sa recunoastem potentialele probleme pe care le-ar putea cauza. Alegerile slabe de design ar putea face deckingul instabil sau inutilizabil dupa un timp. Materialele de constructie necorespunzatoare ar putea lasa deckingul susceptibil la putregai si deteriorarea apei. Daca deckingul nu este construit cu acces la membrana de hidroizolatie de sub punte, casa poate suferi daune semnificative de apa si structurale. Desi acestea sunt preocupari foarte valide pentru oricine are in vedere o punte de acoperis, lucrul cu antreprenorul potrivit poate face o diferenta enorma in ceea ce priveste rezultatul.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...