vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAdvertorialAlegerea anvelopelor de vară și a jantelor potrivite

Alegerea anvelopelor de vară și a jantelor potrivite

Cel mai important aspect la achiziția de noi anvelope este să alegem anvelope potrivite mașinii pe care o deținem. În prezent, producătorii ne pun la dispoziție o serie variată de anvelope, pentru a putea face cea mai bună alegere pentru mașina noastră, important este să cunoaștem aspectele tehnice și astfel să luăm cea mai bună decizie de cumpărare.

Alegând un set de anvelope potrivit, specificate în cartea tehnică a mașinii ca fiind potrivite, ne putem bucura de performanțe ridicate în trafic, precum zgomot redus la drum, confort de rulare, manevrabilitate, eficiență de frânare și durată lungă de viață.

Un alt aspect de mare importanță este schimbul de anvelope: anvelope de vară și anvelope de iarnă. Particularitățile meteorologice din fiecare sezon ne influențează și eficiența anvelopelor, motiv pentru care, nu este recomandat să circulăm întreg anul cu același tip de anvelope sau, așa cum preferă mare parte din șoferi, cu anvelope allseason.

Un model comun în rândul șoferilor este de cauciucuri vară 225 45 r17. Însă, dat fiind faptul că anvelopele nu sunt universal valabile pentru orice tip de mașină, important este să citim cu atenție specificațiile.

Cum citim corect specificațiile de pe anvelope 225 45 r17?

Fiecare număr și cifră din denumirea unei anvelope ne oferă informații legate de potrivire cu mașina pe care o avem, după cum urmează:

  • 225 ne indică lățimea anvelopei sau a secțiunii, este lățimea maximă pe care o poate avea atunci când este corect montată. Lățimea reală a anvelopei este determinată și de janta pe care o montăm, fiind și aceasta de mare importanță.
  • 45 este raportul de înălțime din lățimea anvelopei
  • R este indicator al construcției anvelopei, care în cazul de față este radială
  • 17 este diametrul interior al cauciucului, cunoscut si ca golul anvelopei sau locul în care se poate monta janta. De aici, ne dăm seama și de faptul că pentru acest tip de anvelope, avem nevoie de jante pe 17.

Cum alegem cele mai bune anvelope de vară 225 45 r17?

Potrivirea anvelopelor cu mașina pe care o conducem este foarte importanță în definirea calității anvelopelor. Un set de anvelope de calitate ne va ajuta să avem parte de cele mai bune condiții de drum și ne va asigura și o lungă durată de viață a anvelopelor totodată. Pe lângă dimensiunile perfecte, atunci când alegem anvelopele, trebuie să ținem cont și de clasa de eficiență, indicele de viteză și indicele de încărcare. Acești trei factori sunt însă în dependență cu drumurile pe care le parcurgem și cu tipul de șofat.

O clasă de eficiență superioară de ne ajuta să obținem un consum de carburat foarte bun, iar întrucât vara mulți dintre noi preferă călătoriile cu mașina personală, în vacanță sau excursii în familie, este important consumul redus. Astfel, recomandat este să alegem o clasă de eficiență A sau B.

Indicele de încărcare include greutatea mașinii, a pasagerilor și a bagajelor. Dacă suntem pasionați de călătorii, cu siguranță vom dori ca vara să o facem cât mai des. Se recomandă atenție la indicele de încărcare, întrucât o supraîncărcare pe lângă uzura anvelopelor, poate duce chiar și la spargerea lor.

Indicele de viteză trebuie analizat în raport cu drumurile pe care călătorim, cât și cu condițiile de drum din zonele respective. Un indice de viteză mic nu va asigura o eficiență maximă pe autostrăzi spre exemplu, pe când un indice de viteză mare ne poate fi nefolositor pe drumurile publice aglomerate, când petrecem mult timp blocați în trafic.

Analizând cu atenție nevoile pe care le avem și destinația anvelopelor, putem alege anvelope 225 45 R17 care să ne asigură o lungă durată de viață. Jantele însă nu trebuie nici acestea neglijate, compatibilitatea jantelor este esențială dacă dorim să avem parte de un șofat calitativ și în siguranță.

Jantele mari au un design modern, însă designul nu este factorul decisiv, ci diametrul jantei. Acestea au impact direct asupra accelerației, frânării, rulajului, sistemului de transmisie și citirii vitezometrului. Iar pentru ca acestea să fie realizate în parametri optimi, la cauciucuri de vară 225 45 r17 alegem întotdeauna jante 17, conform diametrului indicat în specificațiile tehnice.

Pe anvelope-discount.ro găsim o gamă variată de anvelope și jante, împreună cu servicii adiacente, precum asistență de specialitate și montaj în service-ul din șoseaua Chitilei.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer fragmentat
9.6 ° C
10.5 °
9.4 °
55 %
2.8kmh
62 %
vin
9 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...