Chiron duce peste 450 km/h, dar nu-i permit pneurile

Bugatti aşteaptă un nou set de anvelope dedicate, pentru ca la următorul test de viteză pneurile să nu mai reprezinte o problemă.

 

În momentul în care Bugatti a venit pe piaţă cu noul Chiron, toată lumea a aşteptat cu nerăbdare să citească valoarea trecută în dreptul căsuţei “viteză maximă”. În acest moment, viteza maximă a lui Chiron este limitată la 380 km/h. Totuşi, prin simpla acţionare a unei cheiţe speciale, limitatorul se dezactivază şi nu intervine până în momentul în care, pe bord, este afişată valoarea de 420 km/h.

Dar credeaţi că doar atât poate Chiron? Nu, desigur! Andy Wallace, pilotul de teste Bugatti, spune că în acest moment, hypercarul din Molsheim poate ajunge la 482 km/h (300 mile/oră), însă există o problemă. Anvelopele nu vor rezista.

Totuşi, Wallace spune că setul de pneuri oferit de Michelin poate să-l ajute pe Chiron să meargă cu 450 km/h (280 mile/oră). Totodată, britanicul crede că producătorul de pneuri o să vină cu o soluţie nouă, iar anul viitor, când Bugatti va organiza un test de viteză pentru Chiron, anvelopele să nu mai reprezinte o problemă.

În acelaşi timp, Bugatti Chiron trebuie să-şi păzească bine spatele. Americanii de la Hennessey se pregătesc să lanseze Venom F5, un hypercar de 1.500 de cai putere capabil să treacă şi el de bariera celor 482 km/h.

Deja ai votat!