three + 5 =

A password will be e-mailed to you.

„Servicii publice de sănătate în funcţie de plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS)”, aceasta este propunerea ministrului de Finanţe, social-democratul Eugen Teodorovici. El spune că este normal să existe pachete de servicii diferenţiate în funcţie de cât cotizează fiecare la sănătate.

„În funcție de cât plătești pe CASS, să ai făcute mai multe variante, pachetul 1, pachet de bază, ai un alt venit la care se plătește CASS, deci implicit o contribuție mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, ăsta cred că e sistemul logic”, a declarat, ieri, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Arătându-i că, în acest caz, oamenii cu posibilități financiare reduse ar beneficia de mai puține servicii, Eugen Teodorovici: „Bun, atunci lăsăm sistemul așa și plătim toți la fel, a venit replica lui Teodorovici. Dacă plătim diferit e normal să fie mai multe variante pachete de servicii pe care un contribuabil să le primească, nu e normal să fie asta abordarea?”.

Deocamdată, Eugen Teodorovici nu a avansat un termen de la care s-ar putea aplica această propunere.

De altfel, şi ministrul Sănătăţii a făcut, în lună martie, declaraţii asemănătoare. Sorina Pintea a spus că românii care vor dori să aibă acces la servicii medicale scumpe în spitalele de stat ar putea fi nevoiţi să opteze pentru o nouă asigurare medicală. În plus, în opinia ei, inclusiv pachetul minim este „foarte extins”.

Acum sunt asigurate 15 milioane de persoane, dar avem 17 milioane de beneficiari ai serviciilor de sănătate. Amintim că şi cei care nu plătesc asigurările de sănătate sau cei care au venituri până în 1.050 de lei beneficiază de asistenţă medicală.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 1,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...