14 − five =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Piaţa industriilor creative este încă la început în România însă, datorită potenţialului imens, antreprenoriatul în aceste industrii devine din ce în ce mai ofertant.

În efortul continuu de a îmbunătăţi mediul de afaceri, Consiliul IMM-urilor din România (CNIPMMR) implementează proiectul „Creative start”, ce are ca scop încurajarea antreprenorialului prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi în industriile creative în zona Nord-Vest. În cursa pentru obţinerea finanţării din cadrul proiectului s-au înscris peste 600 de persoane care au efectuat cursuri de formare antreprenorială, 145 dintre acestea întocmind şi depunând planurile de afaceri. În urma analizării dosarelor, 75 dintre ele vor beneficia de acces la finanţare nerambursabilă de maximum 160.000 de lei.

Astfel, analiza celor 145 de planuri de afaceri depuse relevă cp cei mai mulţi aplicanţi sunt din Cluj (46,21%), Bihor (17,93%), Satu Mare (8,97%), Maramureş (9,66%), Bistriţa (13,1%) şi Sălaj (4,14%).

Cele mai multe afaceri vor fi înfiinţate sunt: activităţi fotografice (8,3%), realizare de softuri la comandă (6,9%), activităţi recreative şi distractive (6,2%), învăţământ (5,5%), design specializat (4,82%) sau creaţie artistică (4,82%). Toate start-up-urile nou înfiinţate vor fi 100% digitalizate.

„Consiliul IMM-urilor din România pariază pe industriile creative ca domeniu de competitivitate a economiei din România… Pasul următor este reprezentat de crearea unui HUB la Cluj-Napoca, ce va folosi ca suport în dezvoltarea industriilor creative. Nord-Vest-ul ţării continuă să fie un vector de dezvoltare a industriilor creative, CNIPMMR fiind alături de dezvoltarea economică a regiunii”, Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...