one × two =

A password will be e-mailed to you.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a terminat ziua de ieri pe minus, cu o scădere de – 1,91% a indicelui principal BET. Romgaz, – 6,91%, şi Fondul Proprietatea, – 4,09%, au avut printre cele mai importante scăderi. De cealaltă parte, companii precum Alro, +2,33%, Transelectrica, +4,57%, şi Patria Bank, +3,51%, au înregistrat printre cele mai mari avansuri.

Marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum cinci ani de participare.

Activele estimate la final de 2018, administrate de Pilonul II şi Pilonul III, sunt de 10,9 miliarde de euro. Din total active, aproape 20% sunt investite în acţiuni listate.

Miercuri, BVB a închis ziua de tranzacţionare cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%, pierzând aproape tot câştigul din acest an. Banca Transilvania, – 19,9%, BRD, – 16,6%, şi OMV Petrom, – 12,97%, au avut printre cele mai mari scăderi.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...