sixteen − nine =

A password will be e-mailed to you.

Bugetul alocat ediţiei din acest an a Programului „Rabla pentru electrocasnice”, în valoare totală de 40 de milioane de lei, s-a epuizat vineri, în prima zi de lansare, după 12 ore de la debutul sesiunii de înscriere, potrivit datelor postate în timp real pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

În primele trei ore şi jumătate de la deschiderea aplicaţiei AFM, destinată înscrierilor persoanelor fizice, jumătate din bugetul alocat în programul pe 2019 se cheltuise.

La ediţia anterioară a programului, lansată pe data de 19 decembrie, 40% din totalul finanţării de 20 de milioane de lei s-a epuizat la puţin peste o oră de la deschiderea oficiale a sesiunii. În acel moment, sistemul AFM procesa circa 100 de cereri pe minut.

Conform datelor Ministerului Mediului, publicate la ora 13:00, în sesiunea din acest an a Programului „Rabla pentru electrocasnice”, cele mai multe vouchere au fost rezervate în Municipiul Bucureşti, urmat de judeţele Prahova şi Dolj. În acelaşi timp, majoritatea tichetelor s-a rezervat pentru televizoare, aparate frigorifice şi maşini de spălat rufe.

Finanţarea din cadrul Programului „Rabla pentru electrocasnice” s-a acordat sub formă de vouchere, în vederea achiziţionării de echipamente electrice şi electronice de uz casnic.

Astfel, au fost acordate vouchere cu valoare între 200 şi 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate de aer condiţionat, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare, televizoare.

Potrivit AFM, în perioada 29 mai – 10 iunie 2019, se organizează sesiune de înscriere în vederea validării comercianţilor, în cadrul Programului „Rabla pentru electrocasnice”.

Potrivit estimărilor Ministerului Mediului, în prima ediţie a Programului „Rabla pentru electrocasnice”, din decembrie 2018, care au avut un buget de 20 de milioane de lei, peste 60.000 de echipamente electrice şi electronice de uz casnic folosite au fost înlocuite cu altele noi, cu consum redus de energie.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 2,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...