five × five =

A password will be e-mailed to you.

Voucherele neutilizate în termenul de valabilitate în Programul „Rabla pentru electrocasnice 2019”, precum şi diferenţele rezultate din modificarea eficienţei energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului au fost scoase din nou spre rezervare publicului marţi. În mai puţin de 12 ore, acestea, care au avut o valoare totală de 28,3 milioane lei, au fost rezervate integral.

Finanţarea din cadrul Programului „Rabla pentru electrocasnice” se acordă sub formă de vouchere, în vederea achiziţionării de echipamente electrice şi electronice de uz casnic.

Astfel, sunt acordate 200 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++, 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++, 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++, 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++), 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++, 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.

De asemenea, în schimbul predării unui echipament vechi şi pentru achiziţia unui televizor cu eficienţa energetică A şi A+, consumatorul primeşte un voucher în valoare de 200 de lei, iar pentru un aparat similar, dar cu eficienţă energetică A++ şi A+++, suma creşte la 400 de lei.

În prima sesiune a ediţiei din acest an au fost cheltuite vouchere în valoare de 11,7 milioane lei, deşi, iniţial a fost rezervată întreaga sumă pusă la dispoziţie de Ministerul Mediului.

Din experienţa programului auto „Rabla” şi a primei sesiuni din acest an putem concluziona că nici în această două sesiune nu se vor cheltuili toate fondurile, astfel că este posibil ca Ministerul Mediului să mai organizeze o sesiune peste câteva săptămâni.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...