Culegători de mazăre căutați la Botoșani

0

În contextul în care angajatorii botoșăneni găsesc tot mai greu forță de muncă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoșani, prin intermediul Serviciului EURES România, va organiza o bursă a locurilor de muncă în domeniul sezonier în agricultură, pentru 420 de slujbe la cules de mazăre în ferme din Portugalia şi Danemarca.

Potrivit descrierii făcute de reprezentanții instituției, „se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare”. „Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei daneze GreenPeas”, se arată într-un comunicat al AJOFM.

Contractele sunT pe perioadă determinată, martie – mai 2020 în Portugalia (120 locuri de muncă) și mai – septembrie 2020 în Danemarca (300 locuri de muncă).

Programul de lucru este 40 – 50 ore pe săptămână, împărțite timp de șase zile.

Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim pe lună/persoană este de 700 euro brut și „poate ajunge la 1.000 – 2.000 de euro pe lună”. Din acești bani se vor opri impozitul și contribuțiile sociale conform legislației portugheze. De asemenea, se va suporta cazarea, 100-120 de euro pe lună, dar și cheltuielile generate de transport.

Și în Danemarca plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, salariul este între 2.000 și 2.500 de euro brut/lună. La finalul sezonului se acordă un bonus de 12,5% din salariu reprezentând bani de vacanță, conform legislației daneze. Impozitul și contribuțiile sociale se scad din salariu conform legislației daneze. În acest caz, cazarea, care se va face în rulote, este mai scumpă, opt euro pe zi. De asemenea, transportul între România și Danemarca și retur, dar și cel zilnic de la locul de cazare la cel de muncă (n.r. – aproximativ 1,5 euro/zi) este suportat de angajați.

Persoanele interesate trebuie să aibă minim 18 ani, să aibă abilități de muncă în agricultură și condiție fizică bună. Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk până pe 9 decembrie. Preselecția aplicanților se face de către angajator, iar invitarea la selecție a persoanelor preselectate se va face de către consilierii EURES. Selecția va avea loc la mijlocul lunii decembrie 2019.

Deja ai votat!
se încarcă...