spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăEditorialPentru PSD, fără număr

Pentru PSD, fără număr

Cătălin MORARU
redactor şef

Pesediştii din conducerea partidului au reuşit. În cazul românului din Suedia cu plăcuţele la maşină ofensatoare la adresa PSD au arătat cum pot gestiona o criză. Sau, mai bine zis, cum pot face, dintr-o frecţie, un subiect de interes naţional şi internaţional. Toată această comedie a culminat cu reţinerea maşinii omului, plus confiscarea numerelor, a permisului şi pornirea unei anchete penale în baza unei reglementări internaţionale care este abrogată de doi ani.
Pentru că e voie să ai plăcuţe de înmatriculare personalizate numai cu litere, fără număr pe ele. De doi ani. Chestie pe care şefii poliţiei nu au aflat-o încă, pentru că e plin PSD de jurişti gen Nicolicea şi Şerban Nicolae. Adică, concluzia e una singură şi s-a umplut internetul de ea: fără număr, pentru PSD. Fiindcă se poate.
Ce trebuia făcut e foarte simplu. Omul trebuia amendat, obligat să îşi schimbe plăcuţele şi gata, rămâneau două-trei poze pe facebook. Sau obligat să schimbe plăcuţele în vamă şi nu mai apăreau nici poze pe Facebook, măcar. Ce a rezultat e altă treabă, care are foarte mare legătură cu prostia. Îmi pare foarte rău pentru membrii şi simpatizanţii PSD, care nu mai ştiu zilele astea pe unde să se ascundă, dar aşa stau lucrurile. Credeaţi că sunt proşti numai la guvernare, dar se pricep la restul? Nu, sunt proşti, pur şi simplu. Să pui poliţia să se ocupe de zece zile numai de asta, să aibă corespondenţă cu suedezii, cu Interpol (încă mai râd ăia prin birouri, probabil) despre o plăcuţă de înmatriculare, să îl reţii pe om în trafic, înseamnă prostie în stare pură. Nu e trufie, nu e dispreţ, e doar prostie şi dorinţă de răzbunare. Pentru că poliţia are ce face, e plin de treabă la ei, de infractori neprinşi, de probleme de personal şi de lipsuri. Asta e treaba Poliţiei Române, să umble după omul ăla şi plăcuţele lui?
Nu comentez gestul domnului cu plăcuţele. Am spus deja cum se putea înăbuşi din faşă această acţiune, este chiar şi o lege de prin 1991 de care se puteau prevala. Ce a ieşit, ce amploare a căpătat acest protest, după ce strategii de la PSD au început să acţioneze: toate mijloacele media acordă o importanţă uriaşă subiectului; presa internaţională comentează spumos incidentul; a făcut omul ăla în două săptămâni mai mult decât toată mişcarea #rezist în ultimele cinci luni; au reuşit pesediştii să convingă o mulţime de români, din ţară sau de afară, să vină la mitingul de pe 10 august; au stabilit şi un slogan simplu şi uşor pentru acel miting; slogan care e strigat acum cu pasiune de oameni pe străzi şi de galerii pe stadioane, a apărut peste tot, de la tricouri la tălpi de adidaşi; şi, nu în ultimul rând, au reuşit să arunce complet în derizoriu activitatea Poliţiei Române. După tabloul ăsta dezastruos pentru partidul de la guvernare, nu cred că mai e cineva care să le pună la îndoială inteligenţa sclipitoare.
Însă, pe lângă asta, spuneam ceva de dorinţa de răzbunare. Ticăloşie ar fi mai corect. Să vedem ce au făcut. Întrebaţi la conferinţa de presă despre articolul abrogat, s-au făcut că nu înţeleg întrebarea. Nu i-au permis omului să-şi monteze pe maşină plăcuţele cu numere standard, pe care le avea în portbagaj, deşi aşa era legal. I-au luat permisul, ca şi cum plăcuţele ar fi fost ilegale, ceea ce nu era stabilit de anchetă. De ce i-au luat permisul? Pentru că omul e şofer, iar ancheta durează sigur mai mult de zece zile, până omul trebuie să se întoarcă la muncă. Deci l-au lăsat şi fără venituri.
Dacă tot au făcut balamucul ăsta, vor să dea un exemplu, despre asta e vorba. Iaca ce păţiţi, dacă vă puneţi cu noi, amărâţilor, cam ăsta e mesajul. Proşti şi răzbunători, asta e caracterizarea mea pentru conducători. Şi e de înţeles atitudinea asta peceristă, oamenii pur şi simplu nu ştiu altceva, sunt învăţaţi cu oameni care umblă cu capul plecat şi spun “să trăiţi”. Numai că omul ăla nu e vreun hipster de la “rezist”, nu e de-a lui Soros sau de la statul paralel. E un şofer de camion.
Iar modul ăsta de conducere de genul “staţi liniştiţi la locurile voastre că mai primiţi o sută de lei la pensie” s-ar putea să primească foarte multe sloganuri din alea de pe plăcuţele de înmatriculare ale maşinii din Suedia, de la toată lumea, inclusiv de la simpatizanţii PSD. Fără număr, chiar. Poate ar fi timpul să îşi schimbe numele partidului, că urarea asta nu o să fie uitată prea repede.

Deja ai votat!

6 COMENTARII

  1. îmi , cred ca mi-am intarit sentimantul , nu am cum accepta atitudinea individului , si cind in apararea lui intra seful REALITATII Tv . in seara zilei de 31 . 08. 2018 , om care stimeaza opozitia si aseamana schitele lui I.L. CARAGIALE cu porcaria inscrisa la numarul masinii de creatura STEFANESCU . Libertatea nu am vazut-o pina in prezent eu ca persoana si prea putin sper sa o mai vad . Este creata de altii pentru altii , noi avem doar drepturi si obligatii in ptocente .

  2. Nu sunt simpatizant nici a unui partid , i-mi iubesc tara si-i multumesc ptr. tot ce ne-a oferit mie , familiei , parintilor si prietenilor mei , sunt cu totul impotriva jecmanitorilor si praduitorilor tarii , minciunosillor si coruptilor , INSA mi se pare o ofensa adusa partidului care ne conduce tara , si populatia nemijlocit , afisind acesta reclama dl. STEFANESCU ,, MUIE-PSD ,, Cine stie , cine la trimis aici pe acest drogat prin tara , zic drogat ca un om sanatos nu-si permite sa vina cu asemenea înscrisuri pe masini in ROMANIA , iar acum simpatizantii opozitiei ne impun sa inghitim gogosile cu parfum de satira si pamflet legat de intimplare . Inrtusum merita pedepsit exemplar , iara organele de frontiera care i-au permis intrarea in tara cu asemenea numar ( DACA-L AVEA ATUNCI , de asemenea .

    • Se scrie ”imi iubesc tara”. Daca chiar va iubiti țara, ar trebui măcar să știți cum se scrie corect. Si nu mai scrieți prostii cu simpatizanții opoziției sau o faceți pe alte site-uri. Am mai avut discuția asta. Nici nu reușiți să pricepeți ce înseamnă libertate. E trist, pentru că de aia nu veți fi liber niciodată.

Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...