10 − eight =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Cătălin MORARU
redactor şef

Pesediştii din conducerea partidului au reuşit. În cazul românului din Suedia cu plăcuţele la maşină ofensatoare la adresa PSD au arătat cum pot gestiona o criză. Sau, mai bine zis, cum pot face, dintr-o frecţie, un subiect de interes naţional şi internaţional. Toată această comedie a culminat cu reţinerea maşinii omului, plus confiscarea numerelor, a permisului şi pornirea unei anchete penale în baza unei reglementări internaţionale care este abrogată de doi ani.
Pentru că e voie să ai plăcuţe de înmatriculare personalizate numai cu litere, fără număr pe ele. De doi ani. Chestie pe care şefii poliţiei nu au aflat-o încă, pentru că e plin PSD de jurişti gen Nicolicea şi Şerban Nicolae. Adică, concluzia e una singură şi s-a umplut internetul de ea: fără număr, pentru PSD. Fiindcă se poate.
Ce trebuia făcut e foarte simplu. Omul trebuia amendat, obligat să îşi schimbe plăcuţele şi gata, rămâneau două-trei poze pe facebook. Sau obligat să schimbe plăcuţele în vamă şi nu mai apăreau nici poze pe Facebook, măcar. Ce a rezultat e altă treabă, care are foarte mare legătură cu prostia. Îmi pare foarte rău pentru membrii şi simpatizanţii PSD, care nu mai ştiu zilele astea pe unde să se ascundă, dar aşa stau lucrurile. Credeaţi că sunt proşti numai la guvernare, dar se pricep la restul? Nu, sunt proşti, pur şi simplu. Să pui poliţia să se ocupe de zece zile numai de asta, să aibă corespondenţă cu suedezii, cu Interpol (încă mai râd ăia prin birouri, probabil) despre o plăcuţă de înmatriculare, să îl reţii pe om în trafic, înseamnă prostie în stare pură. Nu e trufie, nu e dispreţ, e doar prostie şi dorinţă de răzbunare. Pentru că poliţia are ce face, e plin de treabă la ei, de infractori neprinşi, de probleme de personal şi de lipsuri. Asta e treaba Poliţiei Române, să umble după omul ăla şi plăcuţele lui?
Nu comentez gestul domnului cu plăcuţele. Am spus deja cum se putea înăbuşi din faşă această acţiune, este chiar şi o lege de prin 1991 de care se puteau prevala. Ce a ieşit, ce amploare a căpătat acest protest, după ce strategii de la PSD au început să acţioneze: toate mijloacele media acordă o importanţă uriaşă subiectului; presa internaţională comentează spumos incidentul; a făcut omul ăla în două săptămâni mai mult decât toată mişcarea #rezist în ultimele cinci luni; au reuşit pesediştii să convingă o mulţime de români, din ţară sau de afară, să vină la mitingul de pe 10 august; au stabilit şi un slogan simplu şi uşor pentru acel miting; slogan care e strigat acum cu pasiune de oameni pe străzi şi de galerii pe stadioane, a apărut peste tot, de la tricouri la tălpi de adidaşi; şi, nu în ultimul rând, au reuşit să arunce complet în derizoriu activitatea Poliţiei Române. După tabloul ăsta dezastruos pentru partidul de la guvernare, nu cred că mai e cineva care să le pună la îndoială inteligenţa sclipitoare.
Însă, pe lângă asta, spuneam ceva de dorinţa de răzbunare. Ticăloşie ar fi mai corect. Să vedem ce au făcut. Întrebaţi la conferinţa de presă despre articolul abrogat, s-au făcut că nu înţeleg întrebarea. Nu i-au permis omului să-şi monteze pe maşină plăcuţele cu numere standard, pe care le avea în portbagaj, deşi aşa era legal. I-au luat permisul, ca şi cum plăcuţele ar fi fost ilegale, ceea ce nu era stabilit de anchetă. De ce i-au luat permisul? Pentru că omul e şofer, iar ancheta durează sigur mai mult de zece zile, până omul trebuie să se întoarcă la muncă. Deci l-au lăsat şi fără venituri.
Dacă tot au făcut balamucul ăsta, vor să dea un exemplu, despre asta e vorba. Iaca ce păţiţi, dacă vă puneţi cu noi, amărâţilor, cam ăsta e mesajul. Proşti şi răzbunători, asta e caracterizarea mea pentru conducători. Şi e de înţeles atitudinea asta peceristă, oamenii pur şi simplu nu ştiu altceva, sunt învăţaţi cu oameni care umblă cu capul plecat şi spun “să trăiţi”. Numai că omul ăla nu e vreun hipster de la “rezist”, nu e de-a lui Soros sau de la statul paralel. E un şofer de camion.
Iar modul ăsta de conducere de genul “staţi liniştiţi la locurile voastre că mai primiţi o sută de lei la pensie” s-ar putea să primească foarte multe sloganuri din alea de pe plăcuţele de înmatriculare ale maşinii din Suedia, de la toată lumea, inclusiv de la simpatizanţii PSD. Fără număr, chiar. Poate ar fi timpul să îşi schimbe numele partidului, că urarea asta nu o să fie uitată prea repede.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

10 VOTURI - MEDIE: 4,60
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...