spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăEditorialO săptămână de guvernare

O săptămână de guvernare

Cătălin MORARU – redactor şef

Pe 25 iulie, în vizită la Podgorica, capitala Muntenegrului, premierul Dăncilă declară că se bucură de vizita la Prishtina, capitala Kosovo.
A doua zi, pe 26, ministrul agriculturii, Petre Daea, compară arderea porcilor bolnavi cu Auschwitz.
Pe 31 iulie, ministrul apărării, Mihai Fifor, anunţă, spre bucuria oficialilor ruşi, că la Deveselu sunt rachete balistice, nu un sistem defensiv antirachetă. Apoi ne face proşti tot pe noi, că nu am înţeles bine cugetările lui.

Pe 1 august, purtătorul de cuvânt al Poliţiei îi îndeamnă pe românii nemulţumiţi de poliţie să se adreseze în altă parte când au necazuri.

Pe 2 august, Cosmin Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, vine cu o propunere interesantă: „Să punem Centenarul pe tricoaiele noastre”. În aceeaşi zi ministrul învăţământului mai chinuie un pic limba română, iar cel al sportului spune şi el ceva aiurea de banii sportivilor.
Asta este doar o săptămână obişnuită de guvernare PSD, nimic deosebit. Iar astea au fost doar chestiile majore, de nivel naţional. Nu mai trecem aici reacţii de genul şefului ăla din Vrancea care a spus că pe 10 august se goleşte Europa de hoţi, cerşetori şi curve, că vin toţi la miting în România.

Cum e posibil ca oamenii ăştia plătiţi de noi, din banii noştri, să ne reprezinte, să fie atât de tonţi, gângavi, fonfi şi semianalfabeţi, asta e întrebarea. Că sunt şi hoţi începe să devină secundar. Dar respectivii ştiu că asta e ţara lor şi pot face ce vor. Preţul nici nu e pipărat măcar, că nu dau nimic de la ei din buzunar. Salarii babane pentru ei şi pentru funcţionarii publici, la ceilalţi doar câţiva firfirei, tichete de vacanţă şi zile libere cât cuprinde. Premierul neconflictual Dăncilă tocmai a anunţat că vrea iar să închidă ţara vreo săptămână (sau mai mult), ca să aibă şi angajaţii de la stat o mică vacanţă. Că au asudat de atâta muncă, aş adăuga eu, cu scuzele de rigoare, pentru minoritatea care chiar munceşte.

Numai că minoritatea asta nu mai face faţă. Cu şefii PSD care şi-au angajat neamurile şi pilele peste tot, începe să nu mai funcţioneze nimic. Nu doar la Botoşani cad bucăţi din palatul administrativ şi din clădirea fiscului. Nu doar la noi se dărâmă podurile şi drumurile devin impracticabile. Nu doar aici spitalele sunt aşa cum sunt, iar şcolile au budă în curte. Aşa e peste tot.

Şi nimeni nu are un plan coerent, pentru că nu mai sunt oameni în stare să facă aşa ceva în structurile guvernamentale. Patrioţii ăştia cu tricoaiele pe ei se uită doar în gura lui Tudorel Toader, ca să vadă pe cine mai scoate din bulău.

Cât despre schimbare, am mai povestit. Devine aproape imposibilă, când aşa de mulţi oameni sunt foarte mulţumiţi cu starea actuală de fapt, iar nemulţumiţii au obosit să tot încerce să explice ce se întâmplă. Dar poate aşa trebuie să fie România, aşa funcţionează, ăsta e normalul mioritic şi noi nu vrem să pricepem.

E mult mai simplu şi relaxant să o asculţi pe Dăncilă anunţând cu pompă că are mai mulţi bani la stat, după care te duci liniştit la o bere, decât să te întrebi de unde dracu are banii ăia. S-au mărit salariile, deci şi impozitele colectate sunt mai mari, egal sume mai mari la buget, ştim asta. Dar dacă introduci în ecuaţie şi cheltuielile pentru salariile mai mari îţi iese că de fapt statul are bani mai puţini, nu mai mulţi, şi se împrumută în draci doar ca să dea lefuri. Socoteală pe care o poate face şi un elev de liceu şi pe care Dăncilă nu o mai spune, e doar un detaliu neinteresant.

Va mai urma o săptămână de guvernare şi încă una şi încă una. Toate vor fi la fel, nu vă faceţi iluzii. Partea interesantă e că am trecut la nivel internaţional. După ce am rezolvat treaba prin Balcani, am trecut la încordarea relaţiilor NATO cu Rusia. Jucăm în liga mare, cum ar veni.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...