13 − eight =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

George Lazăr
director

La cum s-au aranjat, sau mai bine spus deranjat lucrurile în țara noastră, va fi nevoie de ani buni pentru a le pune pe făgașul considerat firesc, cel pe care merge Occidentul.

Va fi nevoie de ani pentru a desființa cele 256 (deocamdată!) de agenții guvernamentale, în marea lor majoritate sinecuri oferite clienților politici care nu fac nimic altceva decât să sugă banul public. Vor trebui trimiși la muncă mii de prieteni politici care, drept răsplată pentru că au lipit afișe și i-au servit cafea protectorului, au ajuns secretari și subsecretari de stat, îngrășând până dincolo de orice limite și așa mult prea stufosul aparat de stat.

Vor trebui scuturate toate primăriile și consiliile județene de balastul birocratic acumulat după valuri succesive de angajări făcute de primari și președinți de consilii județene, cel mai probabil prin fixarea unor normative clare, care să definească atât de precis cât este posibil, de câți funcționari publici are nevoie o localitate ca să funcționeze eficient fără să toace întregul buget doar pe salarii.

Vor trebui tăiate cumva pensiile speciale, șpagă pe față dată magistraților, polițiștilor și parlamentarilor, care încalcă flagrant principiul contributivității.

Va trebui ca și veniturile nesimțit de mari, obținute de la stat, să fie drastic diminuate, probabil prin introducerea impozitului progresiv, iar instituțiile căpușate de rubedenii, să fie deparazitate.

Va trebui desființată televiziunea publică, la fel și radioul public. Aceste instituții media vor putea fi reînființate numai după îndepărtarea stratului gros de jeg de pile cu care s-au ales în ultimii treizeci de ani, în care politicienii și-au angajat acolo, pe posturi călduțe, copiii și amantele.

Și Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri, devenită o frână uriașă în dezvoltarea infrastructurii rutiere din România,  va trebui, din același motiv, desființată.

Programa școlară va trebui modernizată și regândită, în așa fel încât ea să fie în favoarea elevilor  și nu a dascălilor, ca în prezent.

Va trebui stopat aruncatul anual pe geam a circa jumătate de miliard de euro pe tichete de vacanță bugetare până nu se construiesc autostrăzi sau se repară drumurile pe care se poate ajunge la destinațiile turistice.

Va trebui eliminat impozitul pe salariul minim și rezolvate cumva inechitățile apărute datorită scutirii doar a unor sectoare (informatica și construcțiile în prezent) de obligativitatea de a achita impozit și contribuții la asigurările sociale.

Va trebui simplificată birocrația, va trebui să se lase iar mână liberă justiției, însă sub spectrul înăspririi pedepselor pentru magistrații și polițiștii corupți sau a celor obedienți politic.

Parlamentul va trebui micșorat iar sistemul electoral schimbat cu unul uninominal pe listă, în așa fel încât să nu mai permită accesul oportuniștilor  slab sau deloc pregătiți să aibă de-a face cu destinele țării.

Dacă măcar o parte din cele de mai sus, care reprezintă doar începutul reorientării țării pe drumul firesc, s-ar regăsi în programul unui partid politic, votați-l. Apoi nădăjduiți să aveți zile până când astfel de reforme chiar se vor întâmpla.

Apreciază calitatea articolului

14 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...