spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăEditorialBanii nu mai aduc fericirea

Banii nu mai aduc fericirea

Cătălin MORARU

redactor șef

 

8,2 miliarde de lei. Noi. Atât au însumat pomenile PSD doar în ultima lună. Și mă refer doar la diverse programe prin care se arunca practic cu bani în populație. Ultima ședință de guvern dinainte de alegeri semăna cu bradul de Crăciun, vorba unui prieten. Numai lapte și miere, bani împărțiți pentru toată lumea, fără nici un fel de discernământ.

Și fără nici o finalitate, dacă e să ne uităm la rezultatele de la vot. De aici și nervii deputatului Rădulescu, poreclit Mitralieră, de la PSD, care mai avea puțin și ne zicea direct „V-am dat bani, băi, trădătorilor”, de supărat ce era că metoda PSD de guvernare nu mai funcționează.

Pentru că asta s-a întâmplat, Caritas-ul ăsta pornit de Dragnea și Vâlcov s-a lovit de oameni care nu au nevoie de pomana statului, își câștigă singuri existența și care s-au hotărât, în sfârșit, să iasă la vot. Pentru asta trebuie să îi mulțumim și lui Liviu Dragnea, chiar dacă e pus la păstrare pentru o vreme. A reușit să scoată din sărite o țară întreagă cu dorința lui de a conduce România pe persoană fizică, cu ajutorul sclavilor lui. În toate marile orașe unde a făcut mitinguri PSD în aer liber, cu oameni aduși cu autocare, a câștigat Alianța USR +. Inclusiv în Craiova, fieful Olguței Vasilescu.

Omul are merite mari, deci.

Marele patriot, îndemnat de pesediștii botoșăneni în aplauze să candideze la președinție, nu a catadicsit nici măcar să își dea demisia din șef la Camera Deputaților și PSD, pentru a nu bloca activitatea acolo. I-a făcut pe pesediști să dea declarații debile toată ziua că e inutil referendumul, apoi el a votat la referendum. Nu contează că fusese deja validat, tot dispreț arată față de supușii lui din partid. Că asta a avut sultanul Dragnea, supuși.

De aia acest partid nu se va moderniza niciodată. E plin de oameni cu reflexe comunistoide, condus autoritarist, care cunoaște doar un singur mod de a guverna, pomana electorală. Alegători care stau cu mâna întinsă, lor li se adresează. Totuși, în ciuda frânelor puse de birocrații pesediști, România progresează, se modernizează. Când oamenii care vor o țară modernă ies la vot, PSD dispare, asta e. Pentru această categorie de oameni, pur și simplu nu sunt de ajuns câțiva lei pentru a-i convinge să suporte prostia și impostura. Din fericire. Nu e vorba de o vârstă anume a unui alegător aici, sarabanda asta a prețurilor mărite i-a descurajat până și pe pensionari, care, pentru prima dată din 1990 încoace, au stat acasă în număr mare de alegeri.

În diaspora e și mai dramatic. Avem de-a face cu oameni care muncesc din greu, nervoși că au trebuit să plece din țara lor. Cum acolo nu prea sunt categoriile binecunoscute de votanți PSD, partidul pușcăriașului Dragnea e pe a patra sau a cincea poziție la număr de voturi, cu câteva procente, a obținut mai puțin și decât un candidat independent. Cam așa e situat PSD, de fapt, în România celor care muncesc, indiferent în ce țară.

Numai un bolovan ca Bădălău, plus alți pesediști asemenea, îi poate înjura pe românii care muncesc pe aiurea, ca să inducă ideea că nu își iubesc țara. Am mai văzut asta după revoluție, când erau înjurați cei care nu mâncaseră salam cu soia. Oamenii ăia au stat zece ore la coadă, în ploaie sau căldură toridă, doar ca să voteze. Dacă nici asta nu înseamnă patriotism, nu știu ce altceva înseamnă. Nu au reușit foarte mulți să voteze, din păcate, i-a împiedicat prostia și viclenia pesediștilor lui Dragnea.

Da, așa trebuie să le spunem. Pesediștii lui Dragnea. Nu trebuie lăsați nici o secundă să uite pe cine au pupat în fund din 2016 încoace și, mai ales, cu ce preț pentru români.

Numai că, deși sunt de acord cu cei care spun că PSD va dispărea în mod natural, votul de duminică a fost doar primul semn, să nu ne grăbim cu concluziile. Chiar după cafteala de duminică, partidul ăsta e plin de epigoni de-ai lui Liviu Dragnea, ei nu vor suferi un proces de extincție, ca niște dinozauri ce sunt. Deși partidul ăla arată ca o adunătură de șmecheri penali și analfabeți funcțional, tot poate apărea altcineva, de mai mică (sau mai mare) anvergură decât marele lider care a dus PSD pe așa culmi de succes.

Și atâta timp cât sărăcia va bântui prin România, politicile promovate de pesediști, de a arunca cu bani în populație, vor avea succes. Deocamdată, conform ultimelor statistici, 52% dintre români sunt săraci sau foarte săraci. De aia zic eu că mai trebuie să ținem o vreme șampania la rece.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...