5 × 3 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Tot mai mulți primari se alătură protestului lansat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit din banii săi primul metru de autostradă din Moldova. Din orașe mari sau localități mici, toți spun că autostrăzile sunt necesare și anunță că vor opri activitatea pe 15 martie, la ora 15:00, timp de 15 minute, pentru a atrage atenția la lipsa infrastructurii din România. Chiar și ministrul Transporturilor spune că înţelege demersul antreprenorului și spune că şi are aceleaşi nemulţumiri, doar că…

Ştefan Mandachi este un om de afaceri din Suceava care a construit, simbolic, un metru de şosea de mare viteză în Moldova, în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor în regiune. Toți cei care susțin construirea de autostrăzi în România sunt așteptați să înceteze activitatea timp de 15 minute, vineri 15 martie, la ora 15:00.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, atrage totuși atenția că, deşi gestul antreprenorului a fost bun pentru a trage un semnal de alarmă, construirea unei autostrăzi este mai complexă.

Poate cel mai important primar care s-a alăturat demersului #șîeu este cel din Iași. Mihai Chirica a declarat marți dimineață că va opri activitatea un sfert de oră în Primărie. De asemenea, s-au alăturat protestului multe companii private.

Tot în Iași, județul, primarul comunei Dobrovăț a anunțat că activitatea instituției va fi suspendată în timpul protestului „15 minute”. De remarcat faptul că primarul Cătălin Martinuș este membru PSD. Și primarul PSD din Săvinești, Neamț, a anunțat că susține demersul antreprenorului din Suceava.

De asemenea, primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat, marţi, că se va alătura protestului din 15 martie, sub titulatura „15 minute de grevă generală. România vrea autostrăzi”.

Şi primarul oraşului Turceni, Cristina Cilibiu, a decis să ia parte la acest protest. „Oraşul Turceni susţine protestul ’15 minute de grevă. Romania vrea autostrăzi!’ Şi Gorjul are nevoie de autostrăzi sau cel puţin de un drum expres! La rândul meu, îl provoc pe domnul Ion Ciocea, primar al comunei Bustuchin, să se alăture protestului nostru”, a scris Cristina Cilibiu

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 3,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...