joi, martie 28, 2024
AcasăInternaționalBilanţul incendiilor de vegetaţie din zona Atenei a ajuns la 91 de...

Bilanţul incendiilor de vegetaţie din zona Atenei a ajuns la 91 de morţi, 25 de persoane dispărute

Cel puţin 91 de persoane au decedat, iar 25 sunt în continuare date dispărute, în urma incendiilor de vegetaţie din regiunea Atenei, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al pompierilor, informează cotidianul Ekathimerini.

Bilanţul anunţat anterior de autorităţile din Grecia era de 85 de morţi.

Marea majoritate a victimelor au decedat în mod direct din cauza incendiilor de vegetaţie, însă câteva persoane s-au înecat încercând să scape de flăcări.

Autorităţile din Grecia au anunţat sâmbătă că principala cauză a încendiilor de vegetaţie este neglijenţa, însă oficiali greci au afirmat că există indicii şi semne că unele incendii au fost declanşate intenţionat.

Potrivit unei surse citate de presa din Grecia, vina pentru aceste incendii îi aparţine, cel mai probabil, unui localnic, care ar fi pornit un foc pentru a arde lemn şi crengi. Aceeaşi sursă susţine că suspectul ar fi încercat să acopere focul cu pietre şi să îl stingă cu apă.

Toate incendiile care reprezentau o ameninţare pentru comunităţi au fost stinse până joi după-amiază, au informat autorităţile din Grecia.

Presa şi opoziţia din Grecia a criticat dur modul în care autorităţile au reacţionat la această calamitate, mai ales că incendiile de vegetaţie sunt relativ frecvente în această ţară.

Cotidianul Te Nea a criticat autorităţile pentru „inabilitatea de a proteja cetăţenii la doar câţiva kilometri de Atena”.

Publicaţia Ethnos titra „Armaghedon” pe prima pagina, cu steagul Greciei parţial carbonizat în fundal.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...